Sådan får du et fedt køkken

Du husker måske reklamesloganet, der lød i talrige reklamer for nogle år siden: Alle har råd til et fedt køkken! Det var måske lige lovligt friskt, for det har alle naturligvis ikke, og det havde de heller ikke dengang. Slet ikke da finanskrisen ramte nogle år senere.

Det, som alle til gengæld har råd til, er at opgradere køkkenet. For med små virkemidler behøver det ikke koste en bondegård. Uanset hvilket køkkenprojekt du går og drømmer om, kan vi hjælpe dig videre. Læs med lige her.

Før du starter

Når du skal i gang med at renovere dit køkken, er det først og fremmest vigtigt, du udarbejder et budget. Har du planer om små opgraderinger, eller skal hele køkkenet have en tur. Det første kan gøres billigt, mens det sidste kan koste alt mellem 15.000 og 500.000 kroner. Husk at udarbejde et budget med udgangspunkt i din økonomiske situation.

Når du har lavet et budget, er det værd at huske, at tid også er penge, hvis køkkenet skal have den helt store tur. Det tager nemlig med garanti længere tid at installere køkkenet, end du tror, så sæt gerne en uge af til det alt sammen. Måske har du oveni købet noget ferie, du kan bruge.

Opgrader køkkenet med få virkemidler

Hvis du ikke vil udskifte hele køkkenet, kan du med få virkemidler lave opgraderinger, der er til at få øje på. Du kan for eksempel udskifte greb, bordplade, armatur og fronter. Det kan købes billigt i forretninger som IKEA og er forholdsvis let at montere.

Her kan du også se på køkkenbrands, som har specialiseret sig i at levere løsninger til en enkel køkkenopgradering. Brands som Reform og & SHUFL er markante spillere på markedet, der er værd at holde øje med.

Du kan pifte køkkenet endnu mere op ved at have fokus på nogle af de store køkkentrends, der er lige nu. Det kan være at bringe natur- og træmaterialer ind i køkkenet på forskellige måder, mikse materialer og farver.

Giv hele køkkenet en ordentlig tur

Der er en række muligheder, når det gælder et køkken, der skal have en ordentlig tur. Du kan for eksempel købe et af mange køkkenbrands. Her er materialerne valgt, sat sammen og skal bare installeres. En hurtig søgning viste, at Kvik er billigst, og her får du både elementer, bordplade, vask og armatur.

En anden mulighed er selv at sætte det hele sammen. Her får du frihed til at vælge lige præcis det, du kan lide, og dermed indrette køkkenet, så det bliver helt unikt. Her kan du med fordel holde øje med gode tilbud. Der er meget at spare på for eksempel hårde hvidevarer.

Gør det selv eller ej

Hvis du vælger selv at installere køkkenet, skal du selvfølgelig være sikker på, at du kan finde ud af det, og at du har tid, så du ikke går kold i projektet. Til gengæld bliver det markant billigere, og du får en personlig og fleksibel løsning.

Får du derimod en professionel til det, får du selv sagt et professionelt resultat, du undgår løse ender og sparer masser af tid. Til gengæld koster det mere, og du er afhængig af deres kalender.

Flere tips og tricks til køkkendrømmen

Hvis du sidder tilbage med flere spørgsmål, kan du finde svarene i Sådan får du råd til et nyt køkken. Og hvis du overvejer at give køkkenet den helt store tur, er et billigt lån måske en mulighed. For et fedt køkken kan på sigt være en investering i din bolig.