Sådan binder du dit hjem sammen

Det kan se nemt ud, når eksperter indretter en bolig. Her passer alt til hinanden, og alle ting har en mening og en funktion. I praksis er det dog en svær opgave, der kræver en række gode valg og grundige overvejelser om det færdige resultat. Især kan det være svært for dig, der ikke har prøvet at indrette et hjem før, da det kræver erfaring, hvis du vil undgå, at der er noget i hjemmet, der stikker ud eller virker forkert.

Der findes dog nogle enkle råd, der kan hjælpe dig godt på vej. Vi giver dig her tre tips til, hvordan du skaber et sammenhængende hjem. 

En skænk skaber helhed

En af de vigtigste råd er, at du skal tænke over hvilke møbler, der kan skabe den røde tråd i hjemmet. Dette er særligt skænke gode til. De er først og fremmest funktionelle, da de kan bruges til opbevaring af nogle af de ting, der ellers ville ligge fremme og skabe uro. Desuden vil der typisk være plads til, at du kan placere vaser, nips eller andet, som du vil have stående fremme i dit hjem.

Udover at være funktionelle giver skænke dit hjem stil. De kan sagtens placeres centralt i hjemmet, da det er et flot møbel. De findes med alverdens forskellige udtryk, og med skænken kan du derfor sætte den stil, som skal gå igen i resten af hjemmet. Blandt andet tilbyder producenten Woud en række meget forskellige skænke, der kan bruges til at skabe den røde tråd.

Sørg for at rummene hænger sammen

I et sammenhængende hjem bør der ikke kun være overensstemmelse i de enkelte rum hver for sig, men i stedet bør alle rummene være bundet sammen. Det kan du gøre ved at lade de samme materialer og udtryk gå igen. For eksempel kan du placere et rundt spejl i entréen og bruge den samme type spejl på badeværelset.

Dette råd kan du følge konsekvent, og dermed vil gæster få en følelse af, at hele dit hjem er gennemtænkt. Det gælder ikke kun i forhold til møbler, da det også er i de små detaljer, at denne følelse opstår. Det kan blandt andet være en god idé at bruge de samme knager flere steder i hjemmet.

Væggene bør ikke stå tomme

Du bør også være opmærksom på, hvordan væggene i dit hjem ser ud. Har du mange tomme, hvide vægge, kan det hele komme til at se udtryksløst ud. Væggene har en særlig evne til at binde rum sammen, og dette bør du udnytte. Her bør du først og fremmest tænke på malingen. Det kan give et godt resultat, hvis du har hvide vægge, men alligevel bryder det med andre farver nogle steder. Disse farver kan gå igen flere gange i hjemmet.

Derudover kan du skabe en sammenhængende effekt med de ting, du hænger op på væggene. Dette kan du blandt andet gøre med plakater fra Minida. Du bør selvfølgelig sørge for, at de plakater, du hænger op, stilmæssigt passer sammen.