På jagt efter borde til dit hjem? Læs med her og find de rette

! Sponsoreret indhold !

Nye boligejere møder som det første udfordringen, der omhandler at finde de rette møbler. Et af de møbler er bordet, som typisk fremtræder i de fleste rum. Borde fås i nærmest alle former, størrelser, materialer og farver, så det handler om at finde det helt rette til det pågældende rum. Overvej desuden, hvad bordet skal bruges til, og om det skal være praktisk som eksempelvis et bord med en skuffe under, et bord med en stor overflade eller hæve/sænkeborde. Det kan være svært at finde de rette borde til dit hjem, men med nedenstående guide er du godt på vej.

Stuen

I stuen leder man typisk efter et bord, der passer til den sofa, man har eller er på vej til at anskaffe sig. Bordet skal derfor typisk være lavt og alt efter plads og størrelse på sofaen, skal man overveje, hvor stort det skal være. Det skal desuden passe til de andre møbler i stuen, så man skaber en ensartet stil og en rød tråd. Mange vælger eksempelvis at holde møblerne i stuen, såsom stole, kommoder og sofabord, i samme træsort for at skabe denne ensartethed.

Kontoret

Mange boligejere ser en fordel i at have en slags kontor i hjemmet, hvor man kan sidde med sin computer og arbejde eller blot sidde og være kreativ. Mange benytter også deres kontor til at opbevare vigtige papirer, mapper og andre praktiske genstande. Nogle vælger ligeledes at dedikere et hjørne af kontoret til fjernsynsstue for børnene, så de kan sidde her med en god film og hygge sig. På kontoret er det meget fordelagtigt og en rigtig god idé at investere i et hæve/sænkebord. Et sådant bord er mere komfortabelt at opholde sig ved i flere timer, da det er hurtigt og nemt at skifte kropsholdning, så man undgår at falde sammen i ryggen. Hæve/sænkeborde gør det desuden muligt for børnene at sidde med, da bordet kan indstilles præcis til deres små størrelser.

Spisestuen

I spisestuen skal bordet bruges til at samle familien under diverse middage, men også i andre sammenhænge. Bordets størrelse skal derfor tilpasses antallet af de, som vil komme til at sidde der. Det er her ofte en fordel at anskaffe sig et bord, der ved hjælp af ekstra plader kan gøres større, når man har brug for ekstra plads til eksempelvis middage med venner eller børnefødselsdage. En anden beslutning man skal overveje, når det kommer til bordet i spisestuen, er formen på bordet. Mange vælger et rundt eller ovalt bord, da det kan give en følelses af at sidde mere samlet, men beslutningen er meget individuel og kan naturligvis også have noget at gøre med pladsen og formen på det rum, bordet skal stå i.

Børneværelset

Bordet på børneværelset afhænger meget af alderen på barnet. Små børn er ofte helt vilde med et lille bord, hvor der hører små stole til, så de kan lege middag og te-selskab. Større børn, der er begyndt i skole, har mere brug for et skrivebord, som de kan sidde ved og lave lektier eller være kreative. Her vælger mange ofte et bord med skuffer i, så børnene kan have deres tegnegrej, linealer osv. gemt heri.

Når de rette borde til dit hjem skal findes, er det desuden en rigtig god idé at kigge sig om efter brugte møbler. Der findes utallige fine brugte møbler, der i de fleste tilfælde desuden fås til en billigere pris samtidig med, at det er rigtig godt for miljøet at genbruge i stedet for at kassere og købe nyt.