Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.
Trænger din arbejdsplads til sundere madvaner? Så kunne en frugtordning til erhverv og firmaer være løsningen for dig og din arbejdsplads. Med lækker og frisk fugt i hverdagen er det nemlig nemmere at sige nej tak til de søde sager som slik og kage – men hvis den sunde valgmulighed ikke er til at finde på kontoret, så har du først problemet.
Eller måske du selv drømmer om at uddanne dig til kostvejleder? Så kan du altid tjekke en uddannelse til kostvejleder ud. Her kan du nemlig lære meget mere om kostvaner, og hvad der egentlig er sundt for dig.
En frugtordning på arbejdet tilgodeser alle
På mange måder kan man faktisk godt sige, at en frugtordning med frisk frugt er en medarbejdergode. Det er nemlig frisk og lækker frugt, der er placeret centralt i din virksomhed, så alle har mulighed for at tage et stykke frugt. På den måde bliver det også meget lettere for den enkelte medarbejder at tage det sundere valg ved at vælge en banan frem for en chokoladebar.
Ofte bliver en frugtordning leveret en eller to gange i løbet af en uge, så du, dine medarbejdere og din virksomhed er sikret frugt, der altid er frisk og velsmagende. Derudover kan du altid vælge, om frugten skal være økologisk eller konventionel, og hvilken slags frugt det skal være.
En frugtordning garanterer næsten i sig selv energiske medarbejdere. Vitaminerne og det naturlige frugtsukker fra frugten holder nemlig motivationen og energien oppe.
En uddannelse som kostvejleder
Hvis du vælger at uddanne dig til kostvejleder, ligger der en spændende fremtid foran dig. Under en kostvejlederuddannelse kommer du blandt andet til at lære om kroppens celler, struktur og funktion, samt kroppens fordøjelse. Derudover vil du også lære om det, der hedder ’fra mund til anvendelse’ – altså hvad der sker, når du for eksempel spiser et stykke frugt: hvad sker der i kroppen, og hvilke stoffer bliver æblet omdannet til, når det når ned i maven?
Energibalance og indtag versus forbrug kommer også til at fylde en del af en kostvejlederuddannelse, hvilket betyder, at du kommer til at få styr på, hvordan du kan holde din energibalance intakt i løbet af hverdagen, så du ikke pludselig bliver træt, når klokken rammer fire om eftermiddagen.
Derudover indeholder en kostvejlederuddannelse også en coachingdel, hvor du skal coache om alt det, du nu har lært. Som kostvejleder skal du nemlig vejlede personer, der har svært ved at få kosten til at virke naturlig, og som måske enten lider af overvægt eller undervægt.