Indret en smuk og anvendelig kælder: Udnyt hver en kvadratmeter i din bolig

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Mange kender nok til ønsket om flere kvadratmeter i deres hus og ønsket om at få indrettet et hyggeligt gæsteværelse, så gæster ikke skal sove på en madras i stuen, eller ønsket om et anvendeligt hjemmekontor, så skrivebordet ikke skal stå i soveværelsets ene hjørne.

I mange ældre huse findes der faktisk ofte en del uudnyttede, ekstra kvadratmeter på boligens nederste etage; kælderen, og disse kan være meget anvendelige, hvis man udnytter dem godt. I mange hjem bliver kælderen ofte et sted, hvor man sjældent opholder sig, men hvor man til gengæld får opbevaret alt det, man ikke bruger, men ikke nænner at smide ud.

Du kan dog sagtens udnytte kvadratmeterne i din kælder til andet end opbevaring og rod. Det handler om at vække de døde kvadratmeter til live og gøre dem både anvendelige og aktive.

Vi har lavet en simpel guide til, hvordan du vækker de døde kvadratmeter til live og får indrettet en anvendelig og hyggelig kælder.

Flotte gulve

Det er vigtigt med flotte kældergulve, fordi de ofte kan fjerne den værste fornemmelse af kold kælder. Vælg et gulv, der ser ensartet og flot ud, og som samtidig indbyder til, at man går på strømpefødder. De flotte kældergulve giver en mere hyggelig og hjemlig fornemmelse i kælderen.

Ryd op

I mange hjem er der mange ting på nederste etage, og ofte bliver tingene ikke brugt. Sorter derfor ud, og sørg for at skaffe dig af med alle de ting, du ikke bruger. På den måde skaber du ro for øjet og får plads til at udnytte rummene. 

Farve på væggene

For nogle kan en kælder måske virke både kold, kedelig og uhyggelig, og derfor er det en god idé med farve på væggene. Der er ofte smalle og færre vinduer i kælderværelser, og derfor er kælderrum ofte mørke.

Pift rummene op, og giv dem mere personlighed med lidt simpelt malerarbejde. Du kan enten kaste dig ud i trendy pastelfarver, de mere varme og brændte jordfarver, eller du kan forsøge dig med mere dominerende pangfarver. 

Indret med varme og hyggelige rum

Sørg for at indrette dine kælderrum, så de bliver varme og hyggelige. Det kan du gøre med plakater og billeder på væggene, fine gulvtæpper, hyggelige møbler, pyntegenstande og varme tæpper. Ofte vil mange have tendens til ikke at stille alle de pæne pyntegenstande frem i kælderen, men hvis man skal have lyst til at være der, skal det netop være hyggeligt.

Det er også en god idé at indrette med hyggelige tæpper og plaider. Med plaider kan du pakke dig ind og holde varmen, når du som gæst opholder dig på dit værelse, eller når du arbejder på dit hjemmekontor eller i dit hobbyrum.