Vores bedste råd til en efterårsrengøring

Dette indhold er sponsoreret

Du kender med garanti begrebet forårsrengøring. Her gør man klar til forårets og sommerens kommen, og prøver at slippe for vinterens tunge luft. Men nu hvor dagene bliver kortere og mørkere, bliver du sikkert mere tilbøjelig til at søge mod din bløde og varme sofa. Men for at tingene ikke bare står til, så kan du lave en efterårsrengøring og måske endda slippe af med skidt, snavs og dårlig samvittighed på helt samme tid. Heldigvis følger der i denne artikel følger råd og vejledning til en rengøring, som du kan lave her til årstiden. 

Støvsugning og afstøvning

Med årstiden begynder man sædvanligvis at opholde sig mere af sin tid inden for hjemmets fire vægge. Dette betyder, at der i højere grad og i et hurtigere tempo bliver dannet støv i dit hjem. Dette bør man så vidt muligt holde nede ved ofte at tørre støv af på alle ledder og kanter, da det kan lægge sig de fleste steder. Generelt bør man støvsuge sin hjem på en fast basis, men på grund af årstidens vind og vejr, trækker man indimellem mere skidt og snavs med ind.

Rene vinduer 

En efterårsrengøring kan bestemt også foregå udenfor. En hovedregel ved vinduespudsning er blandt andet, at der ikke må være direkte solskin. Dette må man sige at kunne undgå i efterårsmånederne, da vi i Danmark mestendels oplever gråt og overskyet vejr. Hvis du selv vil skaffe dig af med smudsede vinduer kan selvfølgelig selv ordne det, men ellers kan du få assistance til pudsning af vinduer

Løvfaldet 

Der er en masse ting, som du yderligere kan gøre til en del af din udendørs efterårsrengøring. Når vi har efterår, forvandles træernes blade først til alverdens rødlige og varme farver. Men efterfølgende sker løvfaldet og i steder ligger bladene på jorden og pynter ikke på helt samme måde. Vores råd dertil er ganske simpelt at feje jorden omkring din bolig ofte, således at det ser rent og ryddeligt ud. Endnu en udfordring, som efteråret bringer med sin regn og blæst er, at jord og lignende kan få dine flisebelægninger til at beskidte ud. Igen kan problemet løses med en tur med kosten og ellers kan du skylle det væk med haveslangen. Nogle flisebelægninger er også plagede af belægninger i form af alger og mos, som kan være anderledes genstridige. For at komme dette problem til livs, kan man få en professionel behandling af fliserne, som endda også kan virke forebyggende. Hvis du får en algebehandling af overflader omkring, kan faktisk blive liggende længere på sofaen uden dårlig samvittighed.