Få et praktisk og flot gulv til din kælder

Dette indlæg er sponsoreret af den/de hjemmesider der linkes til.

Når man skal indrette sit hus, er det første, man tænker på, nok ikke, hvilket gulv der skal være i kælderen. Det er sådan set forståeligt nok, men det er alligevel rigtig vigtigt, at du sætter dig ned og overvejer det seriøst.

Et kældergulv skal først og fremmest være praktisk, og et af de bedste materialer at fremstille et sådant kældergulv af er epoxy eller polyurethan. Vi vil kort forklare lidt om de forskellige materialer. Begge materialer gør din kælder mere vandsikker, de er slidstærke og er derudover meget nemme at gøre rent.

Hvis du allerede nu gerne vil anskaffe dig et gulv i enten epoxy eller polyurethan, kan du udforske dine muligheder for kældergulve. Du kan også få hjælp til at finde de bedste senge på markedet.

Epoxy-gulve

Epoxy er et plastmateriale og et oplagt valg til kældergulve, fordi det er så ekstremt slidstærkt. Faktisk er epoxy tre gange stærkere end beton og er dermed noget af det stærkeste gulv, du kan finde på markedet. Det kan tåle stærke kemikalier, olie og fedt, og er ekstremt nemt at rengøre. På grund af dets slidstyrke er epoxy ofte blevet brugt til industrigulve i f.eks. maskinhaller eller fabrikker, men det er også oplagt at bruge til private hjem.

Du kan få epoxygulve i et utal af farver, og du behøver derfor heller ikke gå på kompromis med gulvets æstetiske værdi. Fordi epoxy skal blandes i de helt rette mængdeforhold, anbefales det, at man får en fagperson til at lægge gulvet.

Polyurethan-gulve

Polyurethan har mange af de samme kvaliteter som epoxy. Begge materialer er ekstremt slidstærke og kan tåle kraftige kemikalier. De er begge to meget nemme at rengøre, og derudover er der ingen grund til at lægge fuger, når først gulvet er blevet lagt. Begge materialer er derfor også velegnede til at gøre din kælder modstandsdygtig overfor fugt og vand.

Hvad der særligt kendetegner polyurethan er, at dette materiale er blødere at gå på end epoxy. Derfor er det særligt egnet, hvis du skal arbejde i kælderen, eller hvis du indretter et legeværelse til dine børn. Det bløde underlag vil også være perfekt til træning eller til andre former for hårdt arbejde, hvor det er vigtigt, at du ikke slår dig, hvis du falder. Polyurethan er også lyddæmpende, så både du og dine børn kan give den gas med leg, træning og arbejde.

Både epoxy og polyurethan er oplagte materialer til kældergulve, og uanset hvad du vælger, går du ikke galt i byen.