Bæredygtige tiltag til din boligindretning

Sponsoreret indhold

Boligindretning har en forskellig betydning alt efter, hvem du er og, hvor du kommer fra. Men alle mennesker, der har et hjem, de har også en bestemt boligindretning. Måske er denne indretning et udtryk for en kombination af flere beboeres møbler og genstande? Måske er indretningen udtryk for, at beboeren ikke skænker indretningen en tanke i det hele taget. Uanset hvad, så er indretning uhyre vigtigt for, hvordan det er at tilbringe tiden i et hjem. Er indretningen ulogisk, rodet eller bare ikke hyggelig, så sætter det også sit aftryk på følelsen af at være i hjemmet. Det er altså vigtigt, at du har en boligindretning, du kan stå inde for og en, du kan føle dig tilpas i. Men genstande som møbler, lamper, nips og puder er også forbrugsgenstande, selvom man kunne glemme det. Det betyder, at disse goder også har sit aftryk på vores alle sammens klima og miljø. Og dette aftryk er desværre ofte mere negativt, end man lige går og tror. Er du typen, der har skærpet dit fokus på, hvad for noget tøj du har på og, hvad for noget mad du spiser? Så er det altså også på tide, at du sætter Bæredygtighed på dagsordenen i din boligindretning. Der er nemlig flere ting, du kan gøre for at få en mere bæredygtig boligindretning. Her kommer nogle bæredygtige tiltag, du kan tage i brug til din boligindretning. Så gør du også kloden en tjeneste.

Møbler i genbrugstræ

En af de ting, der har sit tunge aftryk på klimaet, er trærydningen i regnskoven. Vil du belaste klimaet mindre, så bør du altså for det første sikre dig, at dit nye møbel ikke er lavet af træ, der ikke er bæredygtigt. Men en næsten endnu bedre ting at gøre, hvis du skal have nye møbler, er at købe møbler i genbrugstræ. For eksempel har det danske firma Kabeltromlen gjort det til deres mission at lave rustikke møbler af kabeltromler og andet genbrugstræ. 

Skift til LED-pærer

Hænger du stadig i med de gamle glødepærer eller andre former for gammelt, elektrisk belysning? Så bør du udskifte alt lys, du kan, med LED-pærer. Disse har et markant mindre strømforbrug, og de er derfor en lille del af det større puslespil for at få kloden på ret køl igen.

Gå på opdagelse i genbrugsbutikkerne

Hvis du sidder og pønser på at anskaffe dig noget nyt til din indretning, så løb først en tur rundt i dine lokale genbrugsbutikker, inden du køber noget nyproduceret. Genbrugsbutikker kan være en guldgrube af unikke fund, og så slipper du for at bidrage til efterspørgslen på nye, klimabelastende produkter.