Er din bolig klar til at håndtere vintervejret?

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Med dagens klimaforandringer er det svært at forudse, hvor hård vinteren bliver. Under alle omstændigheder er du sikker på, at den i år kommer til at stå på kulde, regn og muligvis et snefnug eller to.

Mentalt er det altid en omvæltning, når man går fra sommerhits og grillaftener til All I Want For Christmas Is You i højtaleren og andesteg på bordet. Midt i skriveriet af din ønskeliste til julemanden og resten af juleræset bør du ikke glemme din bolig.

Dit hjem har især brug for en kærlig hånd, når omvæltningen fra sommer til vinter finder sted. Det gælder både i forhold til før, under og efter de kolde og travle julemåneder.

Sådan forbereder du din bolig før vinteren

Vinter betyder vinterdæk. For mange er det en almen forbindelse, der hænger sammen. Men hvad betyder vinter for boligen? Et godt råd er at tænke over isolering og reparationer. I løbet af den lune sommer bliver den tidligere vinters frustrationer over et utæt vindue skudt hen. De varmere temperaturer har været en midlertidig løsning på et problem, som solskin naturligvis ikke kan komme fuldstændigt til livs.

Tag derfor en runde i hjemmet og undersøg, om det er på tide at fikse nogle løse ender, inden vintervejret sparker døren ind.

Sådan vedligeholder du din bolig under vinteren

Frem med flyverdragten og sneskovlen. Du kan undgå en masse eftergener fra vinterens strabadser, hvis du håndterer vejrets slid, mens det står på.

Graden af gener varierer fra bolig til bolig, og derfor bør du kigge på, hvor vintervejret normalt efterlader de værste spor. Vær ekstra opmærksom på kondens, fugt og andre ting, som kan opstå ved forskellen af indendørs og udendørs temperaturer.

Sådan fikser du din bolig efter vinteren

Selvom du har taget arbejdshandskerne på ved både forberedelse og håndtering af vintervejr og slud, så er der højst sandsynligt nogle ting, som du bliver nødt til at gribe fat i efter vintermånederne.

En af heltene i denne fase er det fantastiske facaderens. Vintervejrets gode venner bliver ofte hængende, når selve vinteren er ovre. Disse venner er både mos og algebegroninger, hvilket har en træls effekt på dit hjem.

Du kan vælge selv at gå i krig med en omgang facaderens, ellers er der også professionelle firmaer, der kan give dit hjem en tur hele vejen rundt.

Hvis du gennemgår de forskellige faser i form af forberedelse, vedligeholdelse undervejs og håndtering af eftergener, så har din bolig de bedste forudsætninger for at fremstå perfekt til opblomstringen i løbet af foråret!