Derfor skal du besøge Aarhus – En miniguide til de mindre kendte seværdigheder

! Sponsoreret indhold !

Det er ikke kun danskerne, der har fået øjnene op for Danmarks næststørste by. Hvis man skal citere en nylig artikel fra den engelske rejseblog A Luxury Travel Blog, er Aarhus ikke blot den næststørste by i Danmark – den er simpelthen ‘Denmark’s Capital of Cool’. I 2017 fejrede Aarhus sin status som Europæisk Kulturhovedstad 2017, og det var bestemt noget, der var med til at sætte Aarhus på verdenskortet udenfor Danmark. Den Gamle By, Moesgaard Museum, Aros og Dokk1 er forståeligt nok seværdigheder, som nævnes i flæng, når det kommer til seværdigheder og attraktioner i Aarhus. Men Aarhus er også fuld af små, oplevelsesrige oaser, som ikke nødvendigvis står oplistet i diverse guidebøger. Her kommer der en minguide til, hvad du også kan opleve i Aarhus.

Tag til torvedag på Ingerslevs Boulevard

Er du vild med at indsnuse torvestemning og duften af friske blomster, hjemmeavl og nybagt brød, så skal du tage til torvedag på Ingerslevs Boulevard. Det udendørs marked finder sted onsdag og lørdag fra klokken 8.00 til 14.00 og byder på omkring 60 forskellige boder, der helt sikkert kan friste med et eller andet.

Nyd et glas vin på havnen

Aarhus Havn er i stor udvikling, og nye byggerier skyder op på havnefronten. Udover at nyde de mange arkitektonisk interessante bygninger og den nye havneplads, hvor der blandt andet blev vist VM i fodbold i 2018 under åben himmel, kan du også finde en lille vin-oase på Kystpromenaden 2. Her ligger Vindanmark i rustikke havnelokaler og hyggelige omgivelser lige ned til lystbådehavnen.

Brug en eftermiddag på Kvindemuseet

Udover at kunne opleve spændende og skiftende udstillinger, der centrerer sig om kvinders liv og virke, er det også værd at lægge mærke til bygningen, i hvilken Kvindemuseet har til huse. Bygningen blev oprindeligt bygget som Aarhus Rådhus i 1857. Der blev tilføjet en arrestbygning, hvilket betød, at bygningen både fungerede som rådhus og politistation. I 1941 stod det nuværende Aarhus Rådhus færdigt, hvorefter bygningen fortsatte som politistation helt indtil 1984.

Overnat på hotel eller find din næste lejebolig i Aarhus

Hvis du blot planlægger et par dage i Aarhus, er der mange overnatningsmuligheder. Det kan være en god idé at finde et hotel, der ligger centralt og i hjertet af Aarhus. På Hotel Oasia, der ligger få minutters gang fra Banegården i Aarhus, kan du fra hotellet nemt og hurtigt nå rundt i Aarhus på gåben, uden at du skal bekymre dig om transport. Er du derimod faldet for Aarhus på et mere permanent plan, kan du søge efter din næste lejebolig lige her. Uanset hvilken form for ophold, du planlægger i Aarhus, er der masser af spændende, kendte og mindre kendte seværdigheder, som du bør opleve i Denmark’s Capital of Cool.