Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.
Hvis du vælger at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr med en luft-til-vand-varmepumpe, vil du hurtigt opdage, at der er rigtig mange penge at spare på dine varmeudgifter. Det er langtfra den eneste fordel, der er at hente ved at skifte til en luft-til-vand-varmepumpe. Den har nemlig også en lav miljøbelastning og giver derfor mere grøn varme til dit hjem. Herunder kan du læse meget mere om, hvordan en luft til vand varmepumpe virker, og hvorfor du bør investere i en til dit hjem.
Sådan virker en luft-til-vand-varmepumpe
En varmepumpe virker ved at omdanne luften udenfor til varme inde i huset. Det gør den ved, at varmepumpen skiftevis cirkulerer fordampet og kondenseret væske for at ændre lave temperaturer til højere temperaturer. Man kan sige, at der her sker det modsatte af processen i et køleskab. Mange varmepumper kan dog også anvendes til køling, fordi luftstrømmen kan vendes og producere kold luft i stedet for varm luft. Det betyder, at du vil have lave omkostninger året rundt.
En luft-til-vand-varmepumpe trækker altså varmeenergi ud af luften for at producere varme til radiatorer, men også til gulvvarme. Den kan også levere brugsvand. Derfor kan en sådan varmepumpe levere energi og varmt vand til din bolig hver eneste dag året rundt. Den er samtidig langt mere miljøvenlig, end eksempelvis et olie- og gasfyr er. Derfor er denne slags varmepumpe også den mere miljøvenlige løsning.
Spar penge med en luft-til-vand-varmepumpe
En luft-til-vand-varmepumpe kan være dyr at investere i, da man skal lægge et engangsbeløb på mellem 70.000 til 100.000 kr. inkl. moms, levering og montering. En luft-til-vand-varmepumpe er også en større investering end eksempelvis en luft-til-luft-varmepumpe. Det skyldes altså, at den opvarmer både din bolig og dit brugsvand.
På den lange bane er det dog hele investeringen værd, og du ender faktisk med at spare penge i sidste ende. De fleste undersøgelser tyder på, at en varmepumpe kan halvere din elregninger, hvis man sammenligner med et olie- eller gasfyr. Derfor vil en varmepumpe som regel være betalt inden for fem til ti år. Den store besparelse på varmeregningen betyder også, at din boligs samlede værdi kan stige.
Fordele ved en luft-til-vand-varmepumpe
Der er altså følgende fordele ved at investere i en luft-til-vand-varmepumpe:
- Du sparer penge med en økonomisk opvarmningsform.
- Du har vedvarende energi.
- Du har en lav fremløbstemperatur.
- Den er nem at betjene.
- Du har en mere miljøvenlig løsning.
På sider som Produktzoom finder du adskillige tests – også af de produkter, du bruger til at opvarme dit hus.