Trygt hjem, tryg dig – sørg for at du har det godt i hjemmet

Ens hjem er nok den vigtigste beliggenhed i ens liv. Det er lige meget, om det er en lejlighed eller et hus – det er der, man bruger størstedelen af sin tid, og det er der, ens fritid og familieliv ofte finder sted.

Derfor er det også vigtigt, at man er tryg i sit hjem. For hvis man ikke kan være tryg i sit eget hjem, hvor skulle man så kunne føle sig tryg?

Hjemmet skal være sikkert

For at man kan føle sig tryg i sit hjem, så skal det overordnet være et sikkert sted at befinde sig. Det betyder for eksempel, at man har røgalarmer der virker, at låsene på dørene fungerer ordentligt og at der ikke er nogen lokaler eller lignende, som er en sikkerhedsfare.

For selvom der selvfølgelig kun går ild i ens hjem ufatteligt sjældent, så giver det en tryghed at have røgalarmerne. De er standard at have i alle hjem, og bare det at de er der, hjælper en med at føle sig tryg.

På samme måde er det også nødvendigt at sørge for, at det ikke er hasarderet at befinde sig noget sted i huset. Hvis der er en rådden trappe, eller en dør som er ved at falde af hængslerne, så kan en enkelt fejlbevægelse betyde, at man kommer galt af sted. Det er allerede bekymrende nok når man er voksen, men hvis man har børn eller gæster, er det en evig årsag til bekymringer, som man burde få gjort noget ved med det samme.

Låsene og dørene – sørg for at det er, som det skal være

Låsene på ens døre skal fungere ordentligt. Ellers kommer man nemt til at have evige bekymringer for sit hjem – både når man er hjemme, og når man er ude. For hvis ens låse ikke er i ordentlig stand, så kan alle og enhver jo komme og gå i ens hjem, som de vil.

Det betyder både, at alt man ejer kan tages og pilles ved, og det betyder også, at den ulækre følelse af at andre har været i ens sager, altid hænger en over hovedet. Derfor bør man overveje udskiftning af lås, hvis man ikke føler, at ens låse er helt up to date.

Så kan man også føle sig tryg i sit hjem. Og når hjemmet er trygt, så har man det godt.