Hvad er et grønt billån?

Der er mange forskellige typer lån på markedet. Bare inden for billån er der flere forskellige typer. Et af dem er det grønne billån.

Hvad er et grønt billån?

Det grønne billån er et lån, der blandt andet tilbydes af Lån og Spar. Det er et lån, som du kan tage, hvis du vælger at skifte til en klimavenlig bil. Hvis du vælger denne mulighed, så vil det være muligt at spare på lånet.

Når du skifter til en klimavenlig bil, så hjælper du også med at udlede mindre CO2, hvilket er godt for miljøet, og det er derfor også godt for dig selv. Det er altså en måde at deltage i kampen mod klimakrisen og få verden på rette kurs igen.

Spar på billånet

Hvordan kan du spare på billånet, tænker du måske? Det kan du, fordi du får et billån med en rente på 1,25%, hvilket er billigere end et traditionelt billån. Hvis du ikke tror på det, så kan du sammenligne med den pris, som du får fra bilberegneren hos autolaina.io.

Hos Lån og Spar kan du også beregne prisen på dit billån med deres billånsberegner. Så kan du jo selv sammenligne de to og vurdere, om det er pengene værd.

Hvordan fungerer en bilberegner?

En bilberegner fungerer faktisk ganske simpelt. Det er nemlig en lommeregner, der har alle de væsentlige faktorer in mente, når den finder frem til dit endelige tal. Det er ting som prisen på bilen, nummerpladetype – altså om den er hvid eller gul – din egen udbetaling på bilen og lånets løbetid – altså hvor mange år efter købet af bilen, du har tænkt dig at bruge på at betale bilen tilbage.

Hvad er en klimavenlig bil?

En klimavenlig bil er enten en elbil eller en plug-in hybridbil. Det er de biler, der skal tage over for både diesel- og benzinbilerne på vejene i forsøget på at sænke vores CO2 udledning, mindske forureningen og redde planeten.

En elbil eller en plug-in hybrid bil betragtes som klimavenlige, fordi de drives af vedvarende energi. Det er nemlig et batteri, der skal tankes op på præcis samme måde, som du ville tanke en benzin eller diesel bil.

Hvorfor er en elbil eller en plug-in hybridbil mere klimavenlig?

Både benzinbiler og dieselbiler kører på fossile brændstoffer. Det vil sige, at vi får energien, der driver bilen ved at forbrænde de fossile brændstoffer. Det er først og fremmest et dårligt alternativ i forhold til el, fordi vi engang vil gå tør for de fossile brændstoffer, men det er også dårligt for miljøet, da forbrændingen af fossile brændstoffer udleder store mængder CO2.

Modsat er el og strøm en vedvarende energikilde, som vi kan skabe på miljøvenlige måder. Det kan blandt andet være igennem vindmøller, vandmøller og solceller. Vind, vand og sol er alle materialer, som vi har et evigt forbrug af. Når vi skaber strøm fra energien, der kommer fra enten vind, vand eller sol, så kan vi altså betragte det som vedvarende energi.