Trip Trap er ét særdeles stærkt brand i Danmark. De er i høj grad kendt for deres mange lækre produkter, der er fremstillet i træ. Derfor er det også næsten et must-have, at have et eller flere skærebrætter liggende fra Trip Trap hjemme i køkkenet. Der findes heldigvis et bredt spektrum af forskellige modeller, så derfor findes der med garanti også en model, der appellerer til dig og din stil.
Skærebræt fra Trip Trap
Det er dog meget vigtigt, at du på forhånd sørger for at danne dig en rigtig god idé om, hvad det egentlig er for et skærebræt, du leder efter, for de er ikke nogen grund til, at du sidder og ser efter skærebrætter i en forkert størrelse, der er fremstillet af en forkert træsort og oven i købet også koster for meget i forhold til dit budget, for det er ganske enkelt bare spild af din tid.
Der findes rigtig mange forskellige skærebrætter fra Trip Trap, så hvad end du leder efter et nyt Trip Trap skærebræt til brød eller du leder efter et nyt skærebræt, du kan bruge til at skære dine grillstege, så er Trip Trap lige noget for dig. Der skal dog ikke lægges skjul på at Trip Traps mange skærebrætter alle er fremstillet i træ, men foruden det, så varierer de dog i både størrelser, materialer såvel som detaljer.
Apropos detaljer, så skal det bestemt ikke være nogen hemmelighed, at de hos Trip Trap går rigtig meget op i deres produkter og derfor kan du også være sikker på, at hver enkelt skærebræt, der sendes ud fra Trip Traps fabrikker er blevet fremstillet til perfektion og er blevet studeret ned i selv de mindste detaljer for at leve op til deres strenge kvalitetskrav.
Trip Trap – Basic skærebræt
Størrelse: 35 cm x 21 cm
Materiale: Teaktræ
Forhandler:
| 1.195 kr. hos Kitchenone |
Hvis du leder efter et meget simpel skærebræt, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal se nærmere på Basic fra Trip Trap, der er et minimalistisk ét af slagsen. Det er fremstillet af teaktræ af den absolut bedste kvalitet, hvilket selvfølgelig gør det velegnet til at skære alskens madvarer i køkkenet, hvad end du gerne vil hakke grøntsager til en salat, skære din steg i skiver eller noget helt tredje – det er dog også godt til servering af snacks eller smørrebrød som følge af størrelsen.
Dette lækre skærebræt fra Trip Trap er designet af VE2, og lige så snart du får det ind i køkkenet, så vil du hurtigt finde ud af, at det er et uundværligt redskab i dit køkken. Fordelen ved at vælge et skærebræt som dette, der er fremstillet i teaktræ er, at det er en trætype, der ikke bliver slidt at se på, på lige så kort tid som mange andre typer af træ. Derfor fremstår det med mere karakter i længere tid.
Selvom der er tale om et skærebræt, der har et smukt, minimalistisk udseende og som er blevet udført i teaktræ af bedste kvalitet, så skal der ikke lægges skjul på, at det er en god idé at oliere dette skærebræt med vegetabilsk olie en gang imellem, da det er med til at opretholde den høje kvalitet og det smukke udseende som dette skærebræt er så kendt for.
Trip Trap – Chop Up
Størrelse: 60 cm. x 27 cm
Materiale: Teaktræ
Forhandler:
| 1.039 kr. hos Kitchenone |
Én af de mest formidable produktlanceringer fra Trip Trap indenfor det seneste stykke tid er – uden tvivl – dette lækre skærebræt, der er designet af Thomas Steffensen og har fået navnet Chop Up. Det er et skærebræt, der har et både roligt og lækkert design, hvor der hverken er gået på kompromis med design, funktionalitet eller kvalitet – alt i alt, så er der tale om et fantastisk skærebræt.
Den traditionelle saftrille, der er at finde på langt de fleste skærebrætter fra Trip Trap er på dette bræt blevet erstattet med en hældning på skærefladen, der betyder, at du fortsat ikke skal frygte, at saften fra kødet ender med at løbe ud på køkkenbordet, når du står og skærer for – og det samme gør sig naturligvis også gældende, hvis du skærer saftfyldte grøntsager eller deslige.
De runde og bløde former, der kendetegner dette fantastiske skærebræt er ikke blot med til at gøre det til et praktisk skærebræt, men ligeledes også med til at sikre, at det fungerer godt til servering af alt lige fra saftig okseculotte til spændende tapas. Vær dog opmærksom på, at dette skærebræt ikke tåler maskinopvask, hvorfor det skal vaskes i hånden på begge sider efter brug.
Trip Trap skærebrætter fremstilles i endetræ
Det er langt fra alle, der er informeret om dette, men alle skærebrætter fra Trip Trap er fremstillet i endetræ, hvilket er et bevidst valg fra producenten, da det har både design- og holdbarhedsmæssige fordele. Træet giver nemlig et pænt og rustikt look, som i dag er noget Trip Traps mange skærebrætter er særdeles kendte for, men ikke nok med det, så giver det også en bedre holdbarhed og det slider ligeledes dine knive i mindre grad.
Det er de færreste danskere, der ikke allerede har været ude og investere i et lækkert Trip Trap skærebræt eller som ikke render rundt og er dybt forelsket i enten ét eller flere af de skærebrætter, du kan finde fra Trip Trap lige nedenfor – og det er bestemt ganske forståeligt, for kvaliteten er høj og designet er på sit helt eget niveau.
De mange forskellige skærebrætter fra Trip Trap er derfor fremstillet af træets kvadratiske endestykker, hvilket også er med til at sikre dig, at der er tale om produkter af absolut højeste kvalitet, hvilket selvfølgelig også altid har været et kendetegn ved Trip Trap og deres produkter. Det betyder dog også, at du vil kunne se træets flotte årer på kryds og tværs på et sådant skærebræt.
Fremstillet i enten teak eller eg
Slutteligt, så skal det selvfølgelig også nævnes at langt de fleste Trip Trap skærebrætter er fremstillet af enten teak eller eg, der ikke blot er nogle af de mest eksklusive træsorter på markedet, men ikke nok med det, så kan du også være helt og aldeles sikker på, at der er tale om træsorter, der emmer af kvalitet og som giver dig muligheden for at investere i et skærebræt, der vil kunne følge dig resten af livet – uanset hvor meget, du kommer til at bruge det.
Hvad alt dette betyder kan naturligvis sagtens kortes ned til, at der er tale om produkter, der ganske enkelt er af en uovertruffen kvalitet og som kan bryste sig af, at være fremstillet af nogle af de absolut bedste materialer på markedet. Det er også ensbetydende med, at hvis du har fokus på kvalitet og lækkert dansk, design, når det kommer til at skulle vælge dit kommende skærebræt, så er der ikke nogen tvivl om, at du bestemt bør vælge at se nærmere på de mange forskellige skærebrætter fra Trip Trap, der kan findes lige nedenfor, eftersom de allesammen har det tilfælles, at de er fremstillet af de absolut bedste materialer og dermed også er af en formidabel kvalitet.
Trip Trap skærebræt – 33 x 21 cm
Størrelse: 33 cm x 21 cm
Materiale: Teaktræ
Forhandlere:
| 399 kr. hos Moreland |
Her er der tale om et særdeles lækkert skærebræt fra Trip Trap, der er fremstillet i teaktræ. Med et sådant skærebræt bliver det bestemt intet problem at skære dine grøntsager, oste eller noget helt tredje, hvad end du vil gøre det direkte på spisebordet eller du derimod foretrækker at skære det for i køkkenet, hvorefter du fylder de skårne grøntsager el.lign. op i en skål eller et fad.
I og med, at dette skærebræt ikke måler mere end 33 cm. x 21 cm., så har det en passende størrelse, der gør, at det sagtens vil kunne bruges til at servere oste eller lignende på, som skal skæres på bordet. Selve brættet er blevet produceret af endetræ, som også er blevet beskrevet ovenfor, hvilket giver det en usædvanlig hårhed, der kan beskytte dine knive på en helt unik og effektiv måde.
Endetræet kan ikke blot sikre din kniv, at den fortsætter med at være skarp og effektiv, men det er også dét, der er med til at sikre skærebrættets flotte udseende, som Trip Trap også er uhyre kendt for blandt de danske forbrugere. Det er heller ikke svært at se, at der er tale om et skærebræt, der er blevet udført med absolut største håndværksmæssige omhu, hvorfor det er mindst lige så flot og brugbart ved servering som udskæring.
Trip Trap skærebræt – 50 x 27 cm
Størrelse: 50 cm x 27 cm
Materiale: Teaktræ
Forhandler:
| 599 kr. hos Moreland |
Denne gang er der tale om et skærebræt af lidt større skala, men det er dog fortsat mindst lige så lækkert og naturligvis også fremstillet af endetræ. Det har et både klassisk, men dog samtidig moderne look, der betyder, at det vil passe ind i enhver husholdning. Det er desuden også blevet udstyret med en såkaldt saftrille ude ved kanten, der opsamler saften fra kødet og sørger for, at det ikke løber udover kanten af skærebrættet.
Skærebrættet er fremstillet i teaktræ og med et bræt som dette, så er det ingen sag at skære dit kød. Du skal ikke være bange for, at kødsaften løber ud på bordet, hvilket du – som sagt – kan takke den dyne saftrille for. Dette lækre skærebræt fra Trip Trap har så lækkert ét look, at du sagtens vil kunne bruge det til at servere dit udskårne kød på, hvad end det blot er for familien eller der er gæster på besøg.
På lige fod med de øvrige skærebrætter fra Trip Trap, så er denne variant selvfølgelig også blevet fremstillet af endetræ, hvilket ikke blot giver en helt usædvanlig hårdhed, men samtidig også er med til at beskytte dine knive. Endetræet giver også skærebrættet det flotte og velkendte udseende, hvor man både kan se det store håndværksmæssige omhu, der er lagt i fremstillingen, men også de smukke årer, der løber på kryds og tværs.
Trip Trap skærebræt – 56 x 35 cm
Størrelse: 56 cm x 35 cm
Materiale: Teaktræ
Forhandler:
| 1.229 kr. hos KopK |
Trip Trap laver rigtig mange lækre skærebrætter – og dette er blot endnu et godt eksempel på, at Trip Trap fremstiller nogle af de absolut smukkeste skærebrætter på markedet. Det er en variant, der både kan bryste sig af, at pære bræg af et klassisk design, men dog med stadig med moderne og nyfortolkede linjer – og så er det lækre skærebræt blevet fremstillet i teaktræ af absolut fineste kvalitet.
Du får naturligvis et skærebræt, der er udstyret med en praktisk saftrille ude ved kanten, der sørger for at opsamle saften fra kødet, så du dermed ikke skal være bange for, at der løber saft fra kødet ud på dit køkkenbord. Endvidere, så kan du naturligvis også bruge dette pragtfulde skærebræt til at servere dit udskårne kød på, hvis du ikke ønsker at anrette det direkte på de spisendes tallerkner.
Dette er endnu et skærebræt, der er produceret af endetræ, som ikke blot giver dig et skærebræt, der kan bryste sig af en usædvanlig hårhed, der ikke blot gør, at skærebrættet er mere robust, men at kniven samtidig også bliver beskyttet på en helt unik måde. Det giver dog også et flot udseende, som er meget unikt og som folk altid har forbundet med Trip Trap – og så er det naturligvis blot en bonus, at man tydeligt kan se det håndværksmæssige omhu, der er udvist.
Smukt skærebræt
Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mange andre skærebrætter i træ fra Trip Trap (og sådan set også fra andre producenter), der kan bryste sig af, at være lige så smukt som dette skærebræt. Det er selvfølgelig en smagssag, men Trip Trap har altid været kendt for at fremstille produkter, der ikke blot emmer af god kvalitet, men som samtidig også kan bryste sig af et uhyre smukt design – og det er ingen undtagelse med Chop Up fra Trip Trap.
Husk hygiejnen, når du bruger dit Trip Trap skærebræt
Hvis du skal tilberede mad og i den forbindelse skal gøre brug af et skærebræt, så er det naturligvis uhyre vigtigt, at du sørger for at holde fokus på hygiejnen – og det er noget, der gør sig gældende uanset om, du skal tilberede morgenmad, frokost eller du skal lave aftensmad. I mange tilfælde vil tilberedningen altid starte på et skærebræt, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at det også er her køkkenhygiejnen skal starte.
Det er ikke noget, der er synderligt krævende, men det er dog ensbetydende med, at du bliver nødsaget til at følge en række simple regler. Hvis du gerne vil være helt og aldeles sikker på, at hygiejnen er i top, når du bruger dit skærebræt, så kan du læse mere nedenfor, hvor du ligeledes også vil kunne finde en række tips til, hvordan du opretholder en god køkkenhygiejne, men dog særligt hvordan, du sørger for at bruge dit skærebræt på mest økonomisk vis.
1:
Start med grøntsagerne: Hvis du skal tilberede en madret, hvor du både skal arbejde med kød og med grøntsager, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at starte med grøntsagerne. Det kan være, at du f.eks. gerne vil lave en god hakkebøf og gerne vil have noget salat til, hvorfor du også skal i gang med at hakke og snitte nogle grøntsager til den pågældende salat. Det er meget vigtigt, at du sørger for at gøre dette, inden du går i gang med at arbejde med kødet.
Ikke nok med, at du slipper for at dine grøntsager bliver smurt ind i kødsafter, så kan du også være helt og aldeles sikker på, at det er med til at mindske risikoen for, at der kommer bakterier fra kødet over i dine friske grøntsager, så derfor bør du til enhver tid sørge for at hakke og snitte grøntsager, inden du går i gang med kødet.
2:
Overvej et skærebræt til kød og ét til andet: Selvom der ovenfor er beskrevet, at du altid bør hakke dine grøntsager, inden du går i gang med at arbejde med dit kød, så findes der faktisk en endnu mere hygiejnisk måde at håndtere situationen på. Du kan vælge at have et skærebræt, der udelukkende bliver brugt til at skære kød og dertil have et skærebræt, der kan bruges til alt lige fra grøntsager til frisk brød.
Det skyldes nemlig, at hvis du skærer kød (hvilket især gælder kylling og svinekød), så er der en potentiel risiko for, at en række bakterier ender med at sætte sig i de ridser, der forekommer under udskæring – og disse ridser kan man naturligvis ikke undgå i et skærebræt. Det kan være svært at vaske disse bakterier ud af ridserne, så derfor bør du bestemt overveje, om ikke du er bedst stillet ved at have et skærebræt, der bruges til kød og ét, der bruges til andet.
3:
Lad altid dit skærebræt tørre inden opbevaring: Når du har brugt et skærebræt, så skal det naturligvis gøres rent. Det bliver med stor sandsynlighed gjort under rindende vand og med en opvaskebørste, og det er ensbetydende med, at det kommer til at blive vådt. Efter du har gjort det rent, så er det naturligvis bare at tørre det af med et viskestykke og stille eller lægge det til opbevaring, ik’?
Sådan forholder det sig dog ikke helt, da det anbefales at lade dit skærebræt tørre helt, inden du enten stiller eller lægger det til opbevaring – og det er særligt hvis du har flere skærebrætter, der enten ligger eller står op ad hinanden, eftersom det kan være med til at fremme væksten af bakterier, da de trives rigtig godt i fugtige omgivelser. Det er selvfølgelig også derfor, at det er meget vigtigt, at du sørger for at lade dine skærebrætter tørre helt, inden de enten bliver lagt eller stillet til opbevaring.
Et skærebræt af træ er mere hygiejnisk end et skærebræt i metal eller plastik
Det skal naturligvis ikke være nogen hemmelighed, at der både er fordele og ulemper ved at vælge et skærebræt, der er fremstillet i træ, som de mange forskellige Trip Trap skærebrætter er. Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at finde ud af, om du kan leve med de forskellige ulemper, der er forbundet med et skærebræt i træ, hvilket f.eks. er, at det ikke kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen, men derimod skal vaskes op i hånden. Mange skærebrætter har en tendens til at flække, hvis ikke det bliver behandlet godt nok.
Med andre ord, så er det mere besværligt at bruge et skærebræt af træ, da du selv skal stå for at gøre det rent efterfølgende, hvorimod et skærebræt, der er fremstillet i plastik blot kan placeres i din opvaskemaskine sammen med blandt andet tallerkener, skåle og meget andet. Dog er der også fordele ved at vælge et skærebræt, der er fremstillet i træ og det kan du læse mere om nedenfor.
Hygiejne
Én af de helt særlige fordele ved at vælge et skærebræt i træ, hvilket selvfølgelig med fordel kunne være et skærebræt fra Trip Trap er, at det er mere hygiejnisk materiale end både stål og plastik. Det skyldes op til flere ting, men det vigtigste er, at træ giver dårligere levebetingelser for de mange forskellige bakterier, der kan ende med at finde vej til dit skærebræt.
Hvis du har fokus på din og din families hygiejne, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at det bedste for dig og din families vedkommende vil være, hvis du valgte at investere i et skærebræt af træ, da det – som sagt – er med til at mindske risikoen for, at bakterierne begynder at føle sig godt tilpas i ridserne og hakkerne på dit skærebræt. Dette er naturligvis en bevist påstand, eftersom der er forsøg fra Danmarks Teknologiske Institut, der beviser, at bakterierne har dårligere levevilkår i træ end i plastik og metal, så derfor lyder anbefalingerne også på at investere i et skærebræt af træ.