Tag det kloge valg og spar på varmeregningen

Dette indhold er sponsoreret

Leder du efter en ny og bedre varmeløsning til din bolig, så skal du ikke lede videre – løsningen finder du her. Vinteren ebber ud mod sin ende, men vinterkulden følger med i månederne efter. At have en varmeløsning, som passer til dig og din bolig i de kolde måneder er essentiel, men de fleste glemmer hvor vigtig det er at have et sundt indeklima hele året igennem. 

Opgrader til den bedre løsning 

Om end du har et gammelt oliefyr eller elvarme, så er der masser penge at spare på varmeregningen. Foruden de faktorer som bestemmer dit elforbrug, såsom personlig præference, din boligs evne til at holde på varme mm., så findes der måske varmeløsninger som du ikke er bekendt med. Et naturgasfyr har en masse fordele og burde, hvis det ikke allerede er det, være med i dine overvejelser, når du leder efter en ny varmeløsning til din bolig. Et naturgasfyr fungerer ved at det brænder naturgas af, hvilket varmer din bolig op.

 

Varmen som denne producerer er altså den varme, som varmer vandet der løber i dine radiatorer og kan desuden varme vandet som løber i dine rør, så du har varm vand i dine vandhaner. Har din bolig også gulvvarme, kan varmen fra naturgasfyret også varmet vandet som løber gennem de rør. Fyret er derfor en virkelig alsidig varmeløsning. Foruden at være en smart varmeløsning, så sparer du en masse ved at skifte til et naturgasfyr. Har du normal elvarme kan du spare op til hele 50% af din varmeregning og hvis du er indehaver af et gammelt oliefyr kan du spare op til 40%. Naturgasfyret er dermed både en smart varmeløsning men også en investering der er det værd. 

Kend din brændsel 

Et naturgasfyr fungerer som sagt ved at brænde fossile brændstoffer af. Naturgassen, som er koblet på beholderen i fyret, antændes, hvilket genererer den varme som bruges til at varme vandbeholderen op. Det er vandet i vandbeholderen, som transporteres ud til de elementer som varmer dit hus op, herunder radiatorer og de diverse varmeløsninger der kører på vand, som du er indehaver af. Naturgassen som vi benytter os af i Danmark kommer fra Nordsøen. Det er gennem store rør, at gassen bliver transporteret hen til gasanlæg. Derfra bliver den transporteret gennem mindre rør til de individuelle husstande, som benytter sig af gassen. 

Klimavenlig klimastyring 

Ikke nok med at du kan spare en masse ved at skifte til en naturgasfyr varmeløsning, så er det faktisk også  mest miljøvenligt at benytte sig af fossile brændsler. Denne slags brændsel udskiller nemlig meget mindre CO2, altså kvælstoffer end et oliefyr eller som ved normal elvarme. Med et naturgasfyr kan du bidrage til et sundere klima og reducere CO2-udspillet i din husstand.Uafhængigt af, hvilken varmeløsning du ender med at anskaffe dig, er det udover din husstands behov, vigtigt at have miljø og klima for øje. Naturligvis er økonomi en vigtig faktor når du skal finde din nye varmeløsning, men det gavner både dig og miljøet, at finde den løsning som også gavner kloden.