Sådan får du en praktisk og indbydende terrasse

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Solskinsvejr, en kold drink og godt selskab. Det er ingredienserne til en perfekt sommerdag. Der mangler dog en vigtig ingrediens, der får det hele til at smelte sammen. Din terrasse. En praktisk og indbydende terrasse baner vejen for en uforglemmelig sommeraften i familiens og venners lag.

Der er mange måder, som du kan indrette din terrasse på. Er den primært til at sole sig på? Eller er den beregnet til familiehygge? Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet. Den rette indretning gør det muligt, at du både kan nyde din dejlige terrasse på egen hånd eller i hyggeligt selskab.

Vælg møbler ud for dit behov

Pladsen på dit udendørsområde spiller selvfølgelig en stor rolle, når det kommer til terrassemøbler. Hvis du har en stor terrasse, har du ofte flere valgmuligheder at vælge imellem. Hvis du har en mindre terrasse, bør hvert møbel være valgt med omhu. Derfor er det vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvad du primært bruger din terrasse til.

Solstole er en selvfølge, hvis du elsker at ligge i solstrålerne dagen lang. Til den lille terrasse vil det være smart at finde en model, som du kan klappe sammen og stille væk. Nogle af disse modeller fokuserer mere på det praktiske fremfor komforten, men til et mindre udendørsareal er det klart at foretrække. Til den store terrasse kan du eksperimentere med et hjørne tilegnet solbadning. Derved kan du få solstole, der udelukkende er beregnet til at stå ude og hjælpe dig med at blive solbrun.

Hvis familien er i højsædet, kan solstole være en byrde fremfor en fordel. Her kan et havesæt være vejen frem, da man ofte sidder mere behageligt i et møbel, der primært er beregnet til komfort. Alt i alt er det vigtigt, at du vælger møbler ud fra, hvad du bruger din terrasse til.

Gør terrassen til det foretrukne areal hele dagen

Selvom det er rart med et solrigt udendørsareal, kan de skarpe stråler godt tage overhånd. Derfor er det vigtigt, at du har mulighed for at få skygge over din terrasse. Den simple metode er med en parasol, som du kan slå op midt på terrassen. Ulempen er dog, at den kan opleve modstand i blæsevejr samt fylder en stor del i midten af festlighederne.

Et perfekt alternativ finder du i en pergola markise. Denne løsning vil holde området dækket, sådan både du og dine gæster kan nyde hinandens selskab uden bekymring for at blive solbrændt. Derved bliver det en behagelig og hyggelig oplevelse, som gør sommerdagen uforglemmelig. En pergola markise er derfor til dig, der gerne vil bruge terrassen som en base, når enten solstrålerne eller regndråberne tager fat.

Om du vælger solstole, havemøbler, en parasol eller pergola markise er i sidste ende op til dig. Dine muligheder for at indrette terrassen afhænger meget af størrelsen på området samt din brug af det. Det vigtigste er, at du får udnyttet din terrasses potentiale, når du vil gøre den til et praktisk og indbydende område for både dig selv og dine gæster.