Pift dit hjem og din have op med middelhavsstemning

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvis du nogensinde har været på en ferie sydpå om sommeren, har du sikkert lagt mærke til de skønne huse, der ligger ved tæt ved stranden. Du faldt måske for den indbydende charme, som de farverige bygninger og deres haver udstråler. Og du har ladet dig selv inspirere til at indrette dit eget hjem på denne måde. Men måske ved du ikke lige helt præcist, hvor stort et omfang dit projekt skal fylde. Derfor vil vi i denne artikel give dig nogle brugbare tips, til hvordan du kan få en middelhavsstemning i dit eget hjem. Og du kan finde inspiration til både den mindre projekt, og til den større og mere omfattende.

Det er ofte de simple ændringer, der tæller

Mange af os her i Danmark er meget glade for minimalisme, både når det kommer til farver og indretning. Desuden har vi det med at forbinde Sydeuropa med farverig ekstravagance, og overfyldt indretning. Men bare fordi noget er lidt mere farverigt end man måske er vant til, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan være enkelt. Og mange på de kanter er faktisk ligeså glade for det enkelte, som folk fra Norden er. Derfor kan du sagtens gøre brug af flere farver i dit eget hjem, uden at det bliver for meget.

F.eks. kan du under selv de mest mørke vintermåneder komme i middelhavsstemning ved at spice dine vinduer op med blå og hvide gardiner med sommerlige toner. Anskaf dig en lampe med et sydligt touch, eller kom i farverig stemning og få varmen under et kulørt tæppe. Alt dette kan du faktisk let finde i en genbrugsbutik. Der vil du undervejs måske også falde for en gammel træstol, eller et mindre bord til haven, som du kan give nyt liv med en aquablå farve. Slip din farverige fantasi løs, og prøv dig frem.

Det store haveprojekt

Hvis du har mod på at ændre endnu mere af din bolig, er det oplagt at tage et nærmere kig på din have. Hvis der er noget der virkelig kendetegner de sydeuropæiske boliger, så er det deres smukke haveterrasser. Du har måske ikke den samme udsigt, som disse boliger typisk har, men derfor kan du godt plante masser af farverige blomster rundt omkring din have. Men for virkeligt at opnå en have, som vi kender den fra middelhavslandende, kan du anlægge fliser, så du får en skøn terrasse. Dette kræver selvfølgelig en anelse mere arbejde fra din side. Men du kan lette dit arbejde betydeligt med en vakuumløfter til fliser.

Du kan finde mange forskellige typer af fliseløftere, deriblandt nogle, hvor det er nok med to personer til varetage arbejdet. Dermed behøver du heller ikke at tænke på de tunge løft, hvilket selvfølgelig er godt for din ryg. Husk dog også at bruge relevant sikkerhedsudstyr i løbet af din brug af en fliseløfter. Dette projekt vil dog tage længere tid, men når du endelig bliver færdig, har du din helt egen middelhavsterrasse med smukke fliser. Og din nye terrasse vil helt sikkert matche godt med din føromtalte nymalede, aquablå træstol.