Indretning på få kvadratmeter: Sådan gør du

Dette indhold er sponsoreret

 

Har du heller ikke uendelige kvadratmeter at gøre godt med, når det kommer til indretningen af din bolig? Mange danskere er ofte nødt til at gå på kompromis med kvadratmeterne, hvis man eksempelvis ønsker at bo centralt. Det kan også være, at dit hus er indrettet på en sådan måde, at køkkenet har fået alle kvadratmeterne på bekostning af stuens størrelse. Det kan være ret svært at indrette et rum, hvis der ikke er plads til de helt store forandringer, da det kræver en lidt mere kreativ indgangsvinkel. Derfor vil vi her give et par tips til, hvordan du kan udnytte de få kvadratmeter på bedst mulige måde, få rummet til at syne større og samtidig opnå en stilet og rar indretning.

 

Lad lyset komme ind

Små rum kan hurtigt komme til at virke endnu mindre, hvis der ikke kommer nok lys ind i rummet. Lys er altafgørende for, at et lille rum kan syne større end, hvad det egentlig er. Det er derfor vigtigt, at du holder dine vinduer så fri som muligt. Lad være med at fylde vindueskarmen med for mange nipsting, der skygger for solens stråler og undgå store og mørke gardiner, da de vil virke tunge i et lille rum. Hvis du ikke har mulighed for at få særlig meget lys ind, grundet enten små vinduer eller en lejlighed i stueetagen, så bør du fokusere på ordentlig belysning i form af en masse lamper. Du kan med fordel anskaffe dig én af de klassiske ph lamper, da eksempelvis den ikoniske kogle fra Poul Henningsen tilfører et smukt, stilet og elegant element til indretningen samtidig med, at den giver et skønt og dekorativt lys.

 

Integrér opbevaringen i indretningen

Hvis du bor på få kvadratmeter, er det alfa omega, at du har gode opbevaringsmuligheder. Men opbevaring fylder også meget, hvis der står forskellige kommoder, små reoler og skabe rundt omkring i boligen. Det kan derfor være en god idé at samle alt opbevaring i én stor reol, der fylder én hel væg. På den måde udnytter du hele væggen, og hvis du vælger et smukt reolsystem i et flot design kan du faktisk få det til at indgå som et helt naturligt element i indretningen. Du kan eksempelvis overveje en montana reol, da denne reol er en klassiker, der aldrig går af mode. Det smarte ved montana reoler er også, at du selv får muligheden for at sammensætte dit helt eget personlige reolsystem efter netop dine behov og din smag.

 

Skab luft med lette møbler

En god måde at skabe luft i et lille rum og få det til at syne større er ved at satse på de lette og minimalistiske løsninger. Du skal ikke have for store, mørke og voldsomme møbler, da de tilfører en tyngde, som ikke gør noget godt for et lille rum. Vælg eksempelvis en sofa med tynde ben i lyst træ eller metal, så der skabes luft under sofaen. Hvis det er dit soveværelse, der er knap på kvadratmeter, kan du vælge at opsætte en tøjstang, der hænger fra loftet eller væggen, i stedet for et stort klædeskab, der optager meget gulvplads. Ved at vælge lette møbler kan du nemlig frigive meget plads, og de vil give et lettere og luftigt udtryk til rummet, som får det til at syne større.