Giv hjemmekontoret en makeover

Dette indhold er sponsoreret 

Vi er efterhånden blevet vant til at geberde os i en lidt anderledes hverdag. De fleste af os sidder hjemme fra 8-16 på vores børns værelse, som er lavet om til at midlertidigt kontor. Pladsen er knap, kollegerne mangler og frokostordningen er bare ikke ligeså god, som den plejede at være. Der er mange knap så heldige ting ved at arbejde hjemmefra, men med nogle få forbedringer, kan du gøre arbejdsdagen en smule nemmere.

Start med dig selv 

Sørg for at stå op på samme tidspunkt hver dag. Lav en ordentlig morgenmad og se, om du kan opretholde den rutine, du havde før corona. Hvis overskuddet er der, så kan du med fordel tage firmatøj på og måske sætte håret, så føler du dig mere oplagt og klar til en ny arbejdsdag. Generelt er det vigtigt, at du ikke bare falder ind i en rutine, hvor du vågner 5 minutter før mødetid og vandrer rundt i dine joggingbukser hver dag.

Lys, lyd og luft

Når du sidder det samme sted dag ud og dag ind uden et professionelt udluftningssystem, kan hovedet nemt blive tungt. Hvis det er muligt, så placér dig et sted i huset, hvor der er rig mulighed for udluftning og naturligt lys. Du kan med fordel placere dit bord og din computer ved vinduet, så du samtidig har udsigt, når øjnene trænger til en pause.

Hvis du har svært ved at koncentrere dig i hjemmet, kan du måske få gavn af musik. Det bedste af det hele er, at du 100% selv bestemmer, hvad der skal spilles – i modsætning til, når du er på kontoret. Overvej, om du arbejder bedst, når du hører klassisk musik eller radio. Det kan nogle gange forstyrre mere, end det gavner.

Komfort frem for design

Alting i dit hjem er selvfølgelig placeret der ud fra et designmæssigt perspektiv, så du har måske ikke dekoreret hjemmekontoret med den mest komfortable og oplagte arbejdsstol. Hvis du allerede nu ved, at du kan se frem til mange flere timer derhjemme, så er det måske på tide at du prioriterer noget bedre at sidde på. Langt de fleste virksomheder tilbyder efterhånden at dække omkostninger i tilfælde, hvor medarbejderne hjemsendes – så spørg dig omkring på arbejdspladsen.

Snacks – og eventuelt en madpakke

Uden mad og drikke duer helt – og ligeledes fungerer din arbejdsdag ikke. Sørg altid for at forberede et hav af snacks i tilfælde af, at den lille sult opstår uventet. Det er meget nemt at overspise, hvis du sidder hjemme hele dagen og befinder dig tæt på køkkenet. Hvis det er muligt, så køb sunde snacks. Frugt, nødder, riskiks eller lign. som du kan tage uden at få dårlig samvittighed. 

Hvis du slet ikke kan holde dig fra køkkenet, når du er hjemme – og aldrig føler, at du helt kan få stillet sulten -, så kan det måske være en løsning at smøre en madpakke. Det lyder måske dumt, men du vil være forberedt og dermed ikke spise unødvendigt mange tomme kalorier.