Gør dit hjem toptunet til årets julefrokoster

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når de mørke vintermåneder nærmer sig, og vejret bliver gråt og koldt i Danmark, så er det godt, at vi kan gå og glæde os til de tilbagevendende julefrokoster med venner og familie. Er du en af dem, som skal lægge hus til en eller flere julefrokoster, så er det godt at begynde at klargøre hjemmet i god tid. Det gælder både madlavningen og rammerne for stemningen.

Skab julestemning, fra gæsterne træder ind ad døren

Noget af det allervigtigste for en succesfuld julefrokost er julestemningen. Hvis gæsterne træder ind i et hjem, der ser ud præcis, som det altid plejer at gøre, så er der ikke meget julestemning at hente. Har du derimod sørget for, at der er pyntet godt op i hjemmet og måske endda sat lidt julemusik på i baggrunden, eller sørget for duften af andesteg og pebernødder, så kan dine gæster ikke andet end blive i julehumør, lige fra det sekund de træder ind ad døren.

Hvis du mangler lidt inspiration til smukke julekugler og andet julepynt, så er der masser af inspiration at hente på nettet. Mange synes, det er hyggeligt at kombinere det hjemmelavede julepynt fra børnene med moderne designerpynt. På den måde kan du skabe din helt egen stil med din julepynt.

Hav styr på køkkenet, så julemaden spiller

Et andet yderst vigtigt element til julefrokosten er julemaden. Det er bare ikke helt det samme at tage til en julefrokost, hvor der ikke er julemad på menuen. Det kan godt være lidt af en omgang at sammensætte og lave en julemenu, men med en række værktøjer i køkkenet bliver det en hel del lettere. Hos forhandlere som Pmshop.dk kan du købe professionelt køkkenudstyr til en rigtig fornuftig pris. Så er du sikker på, at din madlavning bliver både sjovere og nemmere.

Sæt gang i festen med sjove gimmicks eller julelege

Når gæsterne er kommet indenfor i dit stemningsfyldte julehjem og har spist sig mætte og glade i din julemad, så er det tid til festlighederne. Her kan det være en god idé at have forberedt en lille gimmick eller juleleg til at sætte gang i det hele. Kender dine gæster ikke hinanden så godt i forvejen, er dette særligt vigtigt for at få rystet dem sammen.

Du behøver ikke at tænke mere kreativt end en livlig omgang pakkeleg, måske med din egen version af reglerne. Det kan også være, at alle gæster har fået en opgave under tallerkenen eller et sjovt stykke accessory, som de skal have på hele aftenen. Du kan også gøre det endnu mere omfattende med lege og quizzer. Det er egentlig kun din fantasi, som sætter grænsen her.