Gør din hobby til inspiration

Der findes mange måder, hvorpå du kan indrette dit hjem. Vigtigst af alt bør du dit hjem afspejle, hvem du er som person og tage udgangspunkt i dine præferencer. På den vis er du sikker på at få et hjem du føler dig godt tilpas i og som ikke er magen til siderne i et boligmagasin. Er du på udkig efter inspiration til din boligindretning, er det bedste du kan gøre at tage udgangspunkt i din egen personlige hobby og deri bruge den som pejlemærke, når det kommer til fornyelsen af dit hjem.

Sportsinteresseret?

Har det altid været stjerner som Lionel Messi, David Silva eller Cristiano Ronaldo, der har fyldt din interesse, så kan du på smagfuld og elegant vis lade dit hjem tage form efter den hobby. Eventuelt kan du vælge at investere i en fed vægposter, der fylder det meste af en væg og illustrerer dit idol på en gennemtænkt og inspirerende måde. Det kan for eksempel være et autentisk og sigende billede af Messi set bagfra med tallet 10 på ryggen og to løftet pegefingre i vejret. Du kan også lave en fotocollage bestående af de bedste billeder, der er taget af fodboldstjernen gennem tiden eller udvælge dine egne personlige favoritbilleder til collagen. For eksempel kan du inkludere et billede af den berømte serviet, hvorpå Messis første kontrakt blev nedskrevet, eller bruge det billede af Silva, der har gjort mest indtryk på dig. Mulighederne er mange, og det er kun dig selv, der sætter grænserne for kreativiteten.

Spilinteresseret?

Er det ikke så meget sport, der optager din fritid, men mere spil, kan du ligeledes finde inspiration i den hobby til at dekorere dit hjem. For eksempel er det netop, hvad en verdenskendt pokerspiller som Daniel Negreanu har gjort i sit hjem i USA. Her prydes dagligstuen af adskillige underholdende og farverige spillemaskiner, mens der ligeledes er gjort plads til et stort poolbord midt i stuen. Hvis du vil skabe fokus på din interesse for spil, kan du ligesom Negreanu placere elementer centralt i dit hjem, der alle udtrykker og understreger interessen. For eksempel kan du investere i en enkelt spillemaskine til stuen eller lade stue- eller spisebordet tage form af et smart pokerbord. Har du plads i dit hjem, kan du selvfølgelig vælge at inddrage et helt værelse, og i det skabe et dragende gamerrum, der nok vil få de fleste kammerater til at ringe på din hoveddør i tide og utide. I dit nye rum kan du have spillekonsoller, en lækker stor fladskærm og et godt lydanlæg, der får lyde fra de forskellige spil til at vibrere og runge i hele rummet. Er du blevet bidt af den idé, er det på mange måder kun fantasien (og pengebogen), der sætter grænser for, hvad du kan tilføre rummet.

Musikinteresseret?

Rolling Stones, Beatles, Metallica, Michael Jackson? Er du musikfan uden lige, eller spiller du selv et instrument, så er det måske den interesse du skal gøre til udgangspunkt for indretningen af dit hjem. Igen er klassiske posters eller inspirerende fotos med motiver af dine favoritstjerner altid elementer, der skaber en personlig stil i hjemmet. Endvidere kan du have reoler eller hylder med vinylplader og pladeafspillere. Det vil på alle måder skabe et retro-udtryk i dit hjem og understrege din interesse for musikken. Er det mere dine egne evner inden for musikkens verden, der fylder, så kan du for eksempel lade din flotte guitar hænge synligt på væggen i stedet for blot at gemme den væg i hjørnet. Der er heller ikke noget som et elegant klaver, der kan skabe et imponerende udtryk i hjemmet. Der findes altså mange muligheder for at indrette med musik, og i sidste ende handler det om at finde den måde, der får din hobby til at skinne igennem på bedste vis. Alt i alt drejer det sig om at inddrage elementer i hjemmet, der får dig til at føle dig godt tilpas. Ud over din hobby kan det være luksuriøse eller komfortable dele, der alle hjælper til at underbygge en følelse af velvære i hjemmet. I sidste ende er dit hjem dit frirum, og det faktum skal din indretning afspejle.