Gør-det-selv projekt: Vedligeholdelse af husets ydre

Sponsoreret indhold

Gør-det-selv projekter har aldrig været så populære som i dag, men typisk bliver det til indendørs projekter. Det kan være projekter som at lave et bord, male en væg eller noget helt tredje, men mange glemmer, at man også sagtens kan lave DIY-projekter udenfor – altså på husets yderside.

Når man laver gør-det-selv projekter udenfor, kræver nogle projekter, at man har god erfaring, og at hænderne er skruet ordentligt sammen – og ellers kan man altid få hjælp fra eksperterne, hvis man har rodet sig ud i et lidt for stort projekt.

Lav en fin have, som kan rumme jeres interesser

Havearbejde kan de fleste være med på, da dette ikke kræver meget håndværkererfaring. Til gengæld kræver det, at man sætter lidt tid af til det, i og med havearbejde typisk tager lidt længere tid, end man først lige antager.

Når haven er blevet ryddelig, og I derfor skal til at så græs, lægge fliser eller plante nogle lækre bærbuske, er det vigtigt, at I overvejer, hvilke interesser I gerne vil have inkorporeret i haven. Er I vilde med aktiviteter i haven som fodbold, trampolin, stangtennis etc., så lav plads til det i haven.

Elsker I derimod hygge, så find nogle hyggelige kroge, hvor det er muligt at hænge en hængekøje op, eller stil et ekstra havesæt op i en krog, hvor I kan lave en hyggelig stemning med nogle lækre solcellelamper. Solcellelamper har den fordel, at de er drevet af solen, så I ikke skal til at have batterier eller el klar, men bare kan stikke solcellelamperne ned i jorden.

Hyggelige kroge er nemme at skabe – selv med en åben have – det handler om, at I planter nogle fine buske eller sætter et pilehegn op, således der skabes forskellige hjørner og kroge i haven.

Byg en overdækket terrasse, garage etc.

Hvis du gerne vil udfordre dig selv, og du mangler en overdækket terrasse eller garage, så kan du med de rette remedier sagtens bygge det selv og derfor gøre det til dit næste gør-det-selv projekt. Det handler om at finde de rette materialer, så du gør det nemt for dig selv. Derudover kan du også altid få fat i nogle eksperter på dette område, hvis du har brug for hjælp til en introduktion til den overdækkede terrasse.

Når I bygger en overdækket terrasse, skal I have fat på noget godt kvalitetstræ samt nogle tagplader. Træet skal være holdbart, så det kan bære tagpladerne. I kan vælge at male træet eller blot oliere det.

Tagplader er en fordel til eksempelvis terrasse, i og med det ikke holder lyset ude. Det vil sige, at eksempelvis jeres stue ikke bliver mørkere, da lyset stadig har mulighed for at trænge igennem tagpladerne.

En overdækket terrasse med tagplader kan både være med til at dække en træterrasse eller en terrasse af fliser. Om man vælger den ene eller anden form for terrasse, kommer meget an på husets stil, samt hvad I bedst kan lide.

Bruger I tagplader til en overdækket garage, vil vi anbefale, at I lægger fliser som underlag, i og med det er mest slidstærkt.