Gode idéer til selvforkælelse hjemme

Dette indlæg er sponsoreret af den/de samarbejdspartnere der linkes til.

I en hektisk hverdag med arbejde, deadlines, familie og fritidsinteresser kan det være svært at få tid til sig selv og til selvforkælelse. Det er dog rigtig vigtigt at give plads til små pusterum, hvor man kan komme lidt væk fra travlheden. Selvforkælelse behøver nemlig ikke at bestå af spaophold eller ture til negle- eller frisørsalonen, men kan også praktiseres hjemme.

Ryk salonen hjem i stuen

Noget, som mange kvinder er glade for og betragter som selvforkælelse, er en tur til neglesalonen. Det kan dog hurtigt blive en dyr affære, hvis man skal et smut forbi salonen hver 2.-3. uge og have lavet sine negle. Et rigtig godt alternativ er at lave Shellac negle hjemmefra. Ved at købe Shellac gel-polish kan du spare penge og med lidt øvelse opnå et salonlignende resultat hjemmefra.

En tur til frisøren er på samme måde en god måde at forkæle sig selv på. De fleste kan ikke klippe eget hår, og det kan derfor være svært at erstatte frisørsalonen. En stor del af det at være til frisør er dog også at komme hjem med hår, som er blevet ekstra plejet og stylet. En gør-det-selv-løsning kunne i den forbindelse være at sætte tid af til at give dit hår en hårkur. Hvis kuren får lov til at virke ordentligt, kan det give et rigtig flot resultat.

Skab hyggekroge i dit hjem

Du kan med din boligindretning også være med til at skabe plads til alenetid og selvforkælelse. Det kan du eksempelvis gøre ved at skabe en hyggekrog et sted i dit hjem. Det kan være et hjørne, hvor du har en blød lænestol til at stå eller nogle gode tæpper og puder. Hyggekrogen kan du bruge som et sted, hvor du kan slappe af og måske sidde med en bog. At læse og dykke ned i en fortælling er en rigtig god måde for mange at koble af på. Det kan være, at du også lægger mobil og computer fra dig i en tidsperiode og dermed kommer lidt væk fra ræset.

Slap af med madlavning

En anden idé til selvforkælelse er at sætte tid af til at bage eller lave et lækkert måltid. Det kan på samme måde som læsning være en rigtig god måde at koble af på, og samtidigt vil du have mulighed for at forkæle dig selv – og måske din familie – med et ekstra godt måltid. Efter du har lavet måltidet, kan du prioritere at have tid til at kunne sidde stille og roligt og nyde maden.