Gardiner efter mål – Find dem hos Boliglicious.dk

Det er ikke altid helt så let at vælge nye gardiner til éns bolig, og mange spørgsmål hober sig som regel op: Hvilken type gardin skal man vælge, hvilke farver eller mønstre passer bedst til éns indretning derhjemme osv.? Det er i dag muligt at bestille gardiner og derefter få dem skræddersyet efter mål. Det har den betydning, at du helt selv kan bestemme, hvordan du vil have gardinet til at sidde ved vinduespartiet, og herudover vil de passe perfekt til dit hjem uanset rummets specifikke dimension. Du vil i denne artikel blive præsenteret for forskellige typer af gardiner, så du kan få masser af inspiration ift., hvilken type du skal ud at købe.

 

Gardiner efter mål

Har du brug for nogle nye gardiner til dit hjem, er der heldigvis masser af hjælp at hente – både til erhverv samt privat brug. Du kan selvfølgelig købe gardiner i de fleste bolig- og byggemarkeder rundt omkring i landet, men her vil du som regel finde dem i nogle enkelte standardmål, som sjældent passer helt med vinduernes størrelse. Det kan derfor kun anbefales, at man vælger at købe gardiner efter mål, så du er garanteret et produkt, der passer 100% til netop dine vinduer – og så slipper du for at skulle være kreativ med en saks.

Du skal blot kontakte den pågældende forhandler, sende en beskrivelse af lige netop din opgave og herefter bestille en gratis opmåling – så får du besøg med alverdens prøver, så du selv kan få lov til at se, hvordan de forskellige gardintyper passer ind i lige netop dit hjem. Ved at bestille gardiner på denne måde får du al den vejledning, du har brug for mht. ønsker og behov, så du kan være sikker på, at du får den helt rigtige løsning. Såfremt dette lyder som noget for dig, kan du læse meget mere her: www.gardinshoppen.dk.

Rullegardiner efter mål

Rullegardinet er for de fleste mennesker en gammel og velkendt klassiker, i og med at dette er en særdeles enkel, flot samt funktionel gardinløsning. Denne type af gardin vil med garanti kunne passe til de fleste vinduer, og herudover har du altid rig mulighed for at vælge mellem forskellige mønstre og farver. Få skræddersyet dine rullegardiner efter lige nøjagtig dine specifikke mål, så de passer præcis til dine vinduer – dette sikrer dig det allerbedste resultat.

Der findes i dag mange forskellige typer af rullegardiner, såsom rullegardin med kædetræk, rullegardin med fjeder, duo rollers samt mange flere. Når man vælger denne type af gardin får man en helt masse muligheder, i og med at de både passer til mørklægning og solafskærmning, eller hvis du blot ønsker gardiner med dæmpede nuancer. Såfremt du eksempelvis ønsker at beskytte dine møbler og kunst i hjemmet mod at falme, kan det anbefales, at man vælger screen rullegardiner, da de netop vil sikre dette, mens du bevarer udsynet.

Når man skal bestille nye rullegardiner, er det en rigtig god ide at huske på, at breddemålet altid skal angives inklusivt beslag: det vil altså sige på det bredeste sted ved beslagene. Når du modtager dine gardiner, vil de derfor være lige til at sætte op med det samme, da de bliver leveret færdigsyet efter dine mål. Endelig er rullegardiner ekstremt nemme at gøre rene, og dette kan blot gøres med en fugtig klud.

Plissegardiner efter mål

Er du ude efter en elegant løsning til dine vinduer, kunne plissegardiner være et rigtig godt bud. Denne type af gardin passer perfekt både til store såvel som små vinduer, og herudover kan de tilpasses efter enhver facon og form, uanset om man har runde, trekantede, lige eller skrå vinduer derhjemme. Med plissegardiner har du mulighed for at vælge mellem et hav af modeller og farver, og ydermere er de designet efter kvalitet og moderne design.

Når det gælder plissegardiner, er det ganske essentielt, at man overvejer, hvilken type man ønsker, så du kan være garanteret et produkt, der passer til dine vinduer samt dit solafskærmningsbehov. Såfremt du er interesseret i den billigste løsning, bør du vælge plissegardiner med helt almindelig betjeningssnor. Disse er især egnet til den type af vindue, hvor man ikke selv har mulighed for at nå op til toppen. Du har ydermere også mulighed for at vælge det flyvende plissegardin, som du kan placere lige akkurat der, hvor du ønsker, i vinduet – og med denne type kan du også vælge med eller uden snor.

Endelig kan du vælge Plafon-modellen, der er den ideelle løsning, såfremt I har loftvinduer derhjemme. Disse passer både til vandrette samt skrå vinduer. Denne type gardin er spændt ud på en wire, så de ikke buer på midten, og herudover betjenes de som regel med en stang.

Ved valg af plissegardiner kan du både vælge imellem mindre solafskærmning samt total mørklægning. Det varierer rigtig meget fra person til person, hvad man ønsker, og det kommer derfor fuldstændig an på, hvad dine personlige præferencer er. Mange af denne type gardiner er udstyret med en særlig type belægning på bagsiden, som kan reflektere solens varme og dermed forbedre indeklimaet i det pågældende rum markant. Du har herudover også mulighed for at vælge reflekterende belægning, som kan stoppe UV-bestrålingen, der kan blege inventaret i hjemmet.

Få masser af inspiration til dine nye gardiner

De helt rette gardiner kan være med til at understrege din stil i hjemmet, samt være med til at forbedre indeklimaet og akustikken væsentligt. Vælger man gardiner i stof har det en flot, dekorativ virkning, samtidig med at de er funktionelle, og her finder du et hav af muligheder, hvad angår stofvalg og gardintype. Ønsker du eksempelvis et enkelt og minimalistisk udtryk i din indretning, eller måske en mere farverig og stærk effekt, har du rig mulighed for at opnå dette med stofgardiner.

Det kan også være, at du i stedet ønsker et mere lounge-inspireret look med en klassisk og eksklusiv løsning, der vil få dit hjem til at ligne et dyrt hotel. Fordelen ved gardiner er, at de kan tilpasses enhver smag og stil, og herudover kan de påvirke både indeklimaet, lyset samt akustikken i dit hjem. Lad dig inspirere af de mange forskellige muligheder på www.gardinshoppen.dk – her er det muligt at få gode ideer til alt lige fra rullegardiner og plissegardiner til foldegardiner og lamelgardiner.

Gardiner til stuen

Stuen er som regel familiens samlingssted efter dagens mange forskellige aktiviteter, og det er her, man får slappet af og hygget. Det er derfor ganske essentielt, at valget af gardiner i stuen både skaber en hyggelig atmosfære, men det skal samtidig afspejle rummets unikke indretningsstil. Rigtig mange mennesker mener, at stuen er det rum i boligen, hvor det kan være allersværest at vælge den rette gardintype, og dette kan skyldes, at der i stuen simpelthen er et hav af muligheder.

Når man skal vælge gardiner til stuen, er det bl.a. en rigtig god idé at tænke over beskyttelse af møblerne. Såfremt din stue er sydvendt, er alle dine møbler, tæpper, malerier osv. udsat for solens kraftige stråler meget af dagen, hvilket kan have den konsekvens, at de ender med at falme. Du bør derfor altid være opmærksom på, at du vælger et gardin, der vil kunne sørge for, at dette ikke sker.

Du bør ydermere tænke over temperaturen i rummet, da du med det rette gardin kan regulere temperaturen i stuen markant. I løbet af de sidste par år er der sket en kæmpe udvikling, når det gælder gardiner med en isolerende effekt, og dette kan være med til at sænke jeres energiforbrug. Herudover er lysindfaldet et aspekt, man bør have i baghovedet, når man skal vælge gardiner til stuen, da store vinduer kan skabe masser af liv og glæde i rummet og skabe en helt unik atmosfære.

Samtidig kan det også virke generende, hvis der kommer alt for meget sollys ind i stuen. Hvis du gerne vil undgå dette, bør du vælge enten panelgardiner, persienner eller lamelgardiner, da disse giver dig mulighed for at regulere lysindfaldet markant. Endelig er der i de fleste stuer terrassedøre, og disse er særligt vanskelige at finde en gardinløsning til – men her er lamelgardiner, plissegardiner samt rullegardiner en ganske effektiv løsning, som med garanti vil kunne give dig lige akkurat den solafskærmning, som du søger.

Gardiner til soveværelset

Soveværelset er en helt anden type rum end stuen, og her gælder det blot om at skabe optimale betingelser for din søvn. Man bør derfor her være særligt opmærksom på, om man har brug for fuldstændig mørklægning, når man skal sove, eller om man ønsker, at sollyset skal fylde og gøre rummet lyst og venligt. Herudover bør man naturligvis også overveje, om man ønsker, at gardinerne skal kunne skærme for indsynet fra eksempelvis nysgerrige naboer – i så fald er persienner og lamelgardiner den helt ideelle løsning.

Du kan desuden også vælge plissegardiner, da du med denne type har mulighed for at stoppe gardinet hvor som helst, så det eksempelvis kun dækker midten af vinduet, og dermed lukker mest muligt lys ind. Mulighederne er mange, når det gælder gardiner, så det er bare om at vælge.