Fyld vinreolen op med økologisk og biodynamisk vin

Dette er sponsoreret indhold

Mange vil gerne have en flot vinreol fyldt med lækre vine i deres hjem. Men hvilke vine skal man fylde den op med? Der er mange overvejelser, når det kommer til vin. Er man til rød, hvid, tør eller sød? Nogle ved præcis, hvilke type vine de foretrækker, samt hvorfra i verden de helst skal komme fra. Der findes oceaner af vine fra hele verden lavet på mange forskellige druer, og for nogle er det en hel videnskab at lære og undersøge de mange forskellige vine. I dag behøver man ikke kun at stilling til, om den skal være rød eller hvid. I dag kan man også vælge, om man ønsker at have konventionel, økologisk eller biodynamisk vin i vinreolen. Her er et lille overblik over, hvad forskellen mellem disse tre er, samt hvilke fordele der er ved økologisk og biodynamisk vin. Man kan også læse meget mere på SPS Wine, som forhandler mange forskellige økologiske og biodynamiske vine i høj kvalitet. 

 

Hvad er økologisk og biodynamisk vin?

Økologisk og biodynamisk vin bliver begge fremstillet gennem en økologisk produktion. Det vil sige, at der ikke bliver brugt kunstgødning eller kemiske sprøjtemidler. I stedet bruges kun naturligt gødning. Økologisk vin skal være certificeret i Europa for at kunne blive kaldt økologisk. Det betyder, at produktionen og fremstillingen af den, skal kunne efterkomme en lang række krav. 

Ved biodynamisk vin er produktionen ikke kun henlagt til brugen af naturlig gødning. Her bliver jorden behandlet specielt, og dyrkning og høsten skal følge planeternes og stjernernes baner. Produktionen af biodynamisk vin skal arbejde sammen med naturens egne energier og kredsløb. Dette betyder også, at der i produktionen af biodynamisk vin bliver lagt ekstra meget tid og kærlighed. 

Forskellen mellem konventionel, økologisk og biodynamisk vin

Ved konventionel vin er det tilladt at bruge kemiske sprøjtemidler, kunstgødning og syntetiske pesticider. Ved både økologisk og biodynamisk vin er dette ikke tilladt. Dog er det tilladt at benytte sig af svovl og kobber mod svampesygdomme. Ved økologisk vin er det også tilladt at bruge en vis mængde konventionel husdyrgødning. Ved at vælge økologisk og biodynamisk vin frem for konventionel vin kan man undgå diverse rester af sprøjtemidler og pesticider. Vil man gerne sende et signal til sine gæster om miljøbevidsthed, så er økologisk og biodynamisk vin en fordel at have i vinreolen.