Metaldetektor test – 7 forrygende varianter

Der er rigtig stor forskel på, hvordan mennesker anvender deres metaldetektorer, og det er netop grundet dette faktum, at der findes så mange forskellige typer på markedet lige nu. Der er naturligvis dem, der anvender metaldetektorer af ren interesse og derfor ser det som en hobbyaktivitet, men der er også dem, der bruger dem til et mere professionelt formål. De metaldetektorer, der anvendes til professionelt brug, er naturligvis også mere avancerede og dermed også dyrere end dem, der blot anvendes af ganske ’almindelige’ mennesker. Men ligegyldigt hvilket formål, du end måtte have, findes der et hav af muligheder på markedet, når det kommer til metaldetektorer.

Metaldetektorer anvendes i dag ikke blot af voksne, men det viser sig mere og mere, at også børn finder disse underholdende. Man bør derfor være opmærksom på, at metaldetektorer altså også produceres til børn og derfor kan være ret små – blot så man ikke ender med at købe en detektor, der er alt for lille til én.

Du vil her i artiklen blive præsenteret for 7 rigtig gode metaldetektorer – både til professionelt brug men også til amatører – så du kan blive klogere på, hvilken model der passer bedst til dig og de behov, du end måtte have.

Bounty Hunter Junior Target IDMetaldetektor test

995 kr. hos Zeeju

Den allerførste metaldetektor bliver kaldt ’et pletskud fra verdens bedste producent af metaldetektorer til børn’ og hedder Bounty Hunter Junior Target ID – den er beregnet til børn mellem ca. 6 og 10 år. Denne detektor har tre forskellige identifikationskategorier alt efter, hvor meget dit mål er værd at grave efter, og herudover udsender den enten en høj, medium eller lav tone, afhængig af den metal type den har fundet. Detektoren gør det altså nemt for brugeren at finde ud af, hvor man skal gå hen, og hvor man bør gå ekstra meget i dybden.
Denne model er desuden mulig at justere i længden, hvilket gør den perfekt til små børn, og den har yderligere en diskriminationskontrol, så den er i stand til at bortfiltrere eventuelle uønskede elementer. Vi gør desuden opmærksom på, at den bruger 2 x AA alkaline batterier.

Bounty Hunter Junior Target ID er et rigtig godt bud på barnets første metaldetektor, da den grundet det enkle styresystem gør det nemt og sjovt at lede efter værdifulde genstande. Du vil med garanti ikke kunne finde en detektor i samme prisklasse, som er udstyret med en så flot og professionel LCD skærm som denne. Mulighederne er mange med denne model fra Bounty Hunter, og dit barn vil med garanti kunne få masser af tid til at gå med at lede efter guld og andre skatte i baghaven.

Bounty Hunter Land Ranger Pro MetaldetektorTest af metaldetaktor

2.695 kr. hos Zeeju

Den anden metaldetektor på listen er ligeledes fra Bounty Hunter, men vi har her at gøre med et produkt i en helt anden klasse. Land Ranger Pro-modellen er en rigtig god model for begyndere og for de lettere øvede, og denne har ligeledes en LCD skærm, så du nemt og hurtigt kan skabe dig et overblik. Herudover har den en 28 cm vandtæt søgespole, og så er den ekstremt let og utrolig nem at betjene. Modellen kan yderligere registrere mønter og andre værdigenstande op til 25 cm dybde. De funktioner, denne model har, ses altså kun ved de modeller, der er langt dyrere og mere professionelle, og det er derfor, at denne bliver betragtet som én af de bedste på markedet til prisen.

Den har en helt fantastisk søgeegenskab og en dybde indikator med hele fem niveauer. Den har ligeledes en diskriminationsfunktion, så søm og andre ligegyldige genstande hurtigt bliver filtreret fra, så du kan koncentrere dig om og bruge tid på de mere sjove ting. Land Ranger Pro er fremstillet i plast og aluminium, hvilket gør den utrolig nem at arbejde med, og det er ingen sag at gå rundt med denne model i flere timer uden at blive træt i armen. Så er du på jagt efter en metaldetektor, der vil kunne anvendes af alle i familien, og som simpelthen er i en klasse helt for sig selv, kunne dette være et rigtig godt bud.

UWEX 725 K metaldetektorundervands metaldetektor

25.000 kr. hos Dykker-butikken

Vores tredje bud på en metaldetektor er listens dyreste, men helt klart også listens mest avancerede og professionelle. Vi har her at gøre med UWEX 725 K-modellen, som er en undervands metaldetektor og derfor – naturligvis – kun kan benyttes på havets bund. Den er udstyret med et variabelt UW system, alverdens søgemuligheder, og så kan den virke i helt op til tre timer på batterier. Modellen virker desuden i temperaturer mellem -20 grader og helt op til +60 grader, så man er i stand til at kunne bruge den i alle typer af farvande. Herudover kan den blive helt op til 2 meter lang.

UWEX 725 K vejer omkring 1,8 kg, hvilket gør den nem at håndtere selv under vand, og så er den i stand til at registrere alle typer af metal. Så er du en haj, når det kommer til metaldetektorer, og er du klar til at tage skridtet videre og demonstrere dine evner på havets bund, kunne denne model helt klart være det rette valg for dig. For selvom prisen er i den høje ende, kan denne model så meget mere og er langt mere avanceret end mange af de andre modeller på markedet. Grib chancen og foren din interesse for dykning med din interesse for metaldetektorer med UWEX 725 K-modellen fra Dykker butikken.

Metaldetektor for børn

BOUNTY HUNTER VLF 2.1 (BOUNTY HUNTER JUNIOR 2)

895 kr. hos Zeejuu.dk

Nu er vi endnu engang kommet til en model, der er beregnet til børn, men denne gang er vi gået endnu længere ned mht. prisen. Med denne metaldetektor har børn mulighed for at finde mønter, smykker og andre værdigenstande, og den kan nå en dybde på hele 6 cm. Dette er et fantastisk stykke legetøj, og hele familien vil kunne være med til at lede efter genstande i haven, på stranden, ved marker osv.

Denne model kan desuden justeres i længden, så den vil kunne passe til børn i alle størrelser, og er desuden super nem at anvende. Alt, man skal gøre, er at tænde for den, og så er man klar til at lade eventyret begynde. Når detektoren så opfanger noget interessant i jorden, lyser den rød, og du vil ligeledes kunne høre en klar tone, så du med det samme ved, at du muligvis befinder dig oven på en hemmelig skat.

Denne metaldetektor for børn kan benyttes til at lede efter bl.a. nikkel, guld, jern, messing, kobber, sølv og aluminium, og den bruger desuden 9V batterier, der skal købes separat. Giv dit barn muligheden for at gå på jagt efter uvurderlige skatte i baghaven med denne model, der som sagt er rigtig nem at anvende og ganske simpel. Dit barn er her garanteret timevis af sjov og leg for kun 299,-!

Metaldetektor MD4040Metaldetektor til børn

659 kr. hos Only4kids

Den næste model på listen er ligeledes til børn, men denne må siges at være en kende mere avanceret end den forrige. Med MD4040-modellen fra only4kids vil dit barn have rig mulighed for at gå på jagt efter værdigenstande af forskellig slags – det kan være mønter, smykker eller noget helt tredje. Modellen er desuden ekstremt børnevenlig og lyser og giver en lyd, når den registrerer metal – det kan være jern, nikkel, messing, guld, zink, kobber, aluminium, sølv osv.

Der kan yderligere vælges imellem fire opererende egenskaber, og så kan der desuden tilkobles et sæt høretelefoner, da den er udstyret med et headphone jack. Dit barn vil derfor kunne gå rundt i timevis og lede, uden at det behøver at forstyrre nogle andre omkring. Der er yderligere en armstøtte, så dit barn ikke vil få ondt i armen, mens han eller hun er på jagt, og så er den justerbar i længden, så den vil kunne indstilles akkurat efter dit barns højde.

Vi har altså her at gøre med et rigtig godt bud på en metaldetektor, som er nem at anvende for børn i alle aldre, og så er det desuden værd at bemærke den rigtig gode pris ift. de mange egenskaber, som denne detektor har.

Bounty Hunter Tracker IV metaldetektortest metaldetektor

1.499 kr. hos Alle-gaver

Nu kommer vi til en model, der mere er beregnet til de voksne, og som passer til de seriøse skattejægere. Bounty Hunter er blandt de førende mærker, når det gælder metaldetektorer, og man kan derfor forvente et produkt af høj kvalitet. Denne Tracker IV-model er en højtydende metaldetektor, og den er opbygget, så den er ganske nem at anvende – den har nemlig blot to knapper, man kan dreje på, og én programknap. Der er ydermere en indbygget Ground Trac, der automatisk kan registrere jordbundsforholdene, så du ikke bliver forstyrret med ligegyldige signaler om eksempelvis mineraler, når du er på jagt efter uvurderlige skatte.

Ved køb af denne model følger der desuden en vandtæt søgespole med, der fungerer selv under ekstreme jordbundsforhold. Det vil altså sige, at denne metaldetektor kan bruges både på salte og våde strande, men også ved de mere mineraliserede steder dybt inde i skoven. Herudover får du en rigtig god armstøtte med i købet, så du ikke behøver at bekymre dig om krampe eller andet, når du er på farten, og der følger ligeledes et hovedtelefonstik med, så du har mulighed for at lede med hovedtelefoner på.

Det er desuden nemt at finde ud af, hvilken slags metal detektoren har fundet, da den er udstyret med et dual tone diskriminationssystem med følsomhedsjustering – på den måde kan du vente med at gå i gang med at grave, før du er helt sikker på, at det er det hårde arbejde værd. Så vil du klassificere dig selv som en seriøs skattejæger, som udelukkende er interesseret i professionelt værktøj, kunne Bounty Hunter Tracker IV-modellen helt bestemt være det rette valg for dig. Her er du i hvert fald garanteret en model af høj kvalitet, som holder, hvad den lover.

GeoFennel akku metaldetektor FMD 60Billig metaldetektor

3.019 kr. hos 10-4

Den allersidste metaldetektor i vores test er FMD 60-modellen fra mærket GeoFennel. Denne model er utrolig nem at bruge og kan både fungere i mudder, vand, sne, jord osv. Den er desuden i stand til at registrere alle typer af metal, og herudover er den nem at justere og kan blive helt op til 139 cm lang. Modellen har yderligere et jackstik til høretelefoner, så du har mulighed for at spærre dig inde i din egen lille verden, når du går på opdagelse efter værdigenstande på stranden, ved marker osv. Du får yderligere 8 x AA alkaline batterier med i købet og en taske, så du nemt kan transportere din detektor rundt til forskellige steder.

FMD 60-modellen er det oplagte valg for dig, der går meget op i kvalitet og professionelt udstyr, og som ligeledes er villig til at betale lidt ekstra for det. Der er ingen tvivl om, at vi her har at gøre med en detektor, der er af højeste kvalitet, og som derfor er egnet til de lidt mere øvede inden for dette felt. Vil du læse mere end blot denne guide, så findes der en rigtig god metaldetektor test på forbrugermagasinet Testsektionen.dk.

Hop med på vognen – denne hobby er for alle

Det bliver mere og mere populært med metaldetektorer blandt danskerne, og det er da også en genial hobby, da man her har muligheden for at få en masse frisk luft og måske endda finde noget af værdi. Har du kæledyr kan du også få luftet din hun eller lignende samtidig med du går på “jagt”. På den måde slår du to fluer med et smæk. Du kan finde kvalitetsudstyr til kæledyr til rigtig gode priser hos Dyrelageret.dk (sponsoreret link).

Alle mennesker kunne med garanti have rigtig godt af at slukke for deres telefoner i ny og næ, og så gå på opdagelse i smukke landskaber og omgivelser med en metaldetektor – og hvem ved, måske man endda finder noget, der har rigtig høj værdi. Der er yderligere dem, der melder sig ind i diverse foreninger, så man kan gå på jagt sammen og dermed skabe sig et helt netværk af skattejægere. Mulighederne er mange, så det er bare med at komme i gang. Du vil med garanti finde det rigtig sjovt.