Boxmadras test – find den bedste boxmadras

Hvis du står og skal bruge en ny boxmadras, så vil vi foreslå, at du læser med her. I denne artikel har vi samlet nogle forskellige boxmadrasser, som vi vil kigge nærmere på og beskrive. Endvidere vil vi komme med gode råd og vejledning til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en boxmadras. Se blandt andet det store udvalg af boxmadrasser, som bedrenaetter.dk har.

Hvis du ikke synes, at du har brug for en kontinentalseng eller en elevationsseng, så vil en boxmadras være et godt valg. Boxmadrasser er populære, og det er de især på grund af deres enkelthed og muligheden for at få en ny seng til en fornuftig pris. En boxmadras er meget enkel i sin opbygning, og den har hverken sengerammer eller mange tunge madrasser. Det betyder også, at du nemt og hurtigt kan flytte rundt på den, hvis du vil have den til at stå et andet sted i soveværelset eller gerne vil gøre ordentligt rent under den. Endvidere har du selv mulighed for at montere sengens ben direkte på madrassen, og det kræver derfor næsten ingen tid eller kræfter at samle den og gøre den klar til brug.

Der findes både gode og mindre gode boksmadrasser på markedet, så hvis du vil være sikker på at finde en god model, så er det en gode idé at kigge på fjedrene. Gode modeller består oftest enten af pocketfjedre eller multipocketfejdre. Hvis du læser med i denne artikel, vil du blandt andet blive guidet igennem, hvilken type der passer bedst til dig og din krop.

Sådan finder du den bedste boxmadras

Der er ikke én boxmadras, der er den bedste løsning for alle. Mennesker er forskellige med forskellige kroppe og forskellige behov. Derfor er det meget individuelt, hvilken boxmadras der vil passe bedst til dig. Dog er det muligt at give nogle generelle råd og retningslinjer, da især valg af fjedertype afhænger af din kropsvægt eller den samlede vægt, der skal ligge i sengen.

Det er også vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af de boxmadrasser, du overvejer at købe. Som vi før har været inde på, så findes der både gode boxmadrasser og mindre gode boxmadrasser. Der findes en del boxmadrasser, der bliver produceret her i Danmark, men der findes også boxmadrasser, der bliver produceret i Asien og Østeuropa. Hvis du vælger en boxmadras, der er produceret i Danmark, så kan du være sikker på, at kvaliteten er helt i top. Danskproducerede boxmadrasser koster nogle gange en smule mere, men du kan også sagtens være heldig at finde en boxmadras fra Danmark, hvor prisen er den samme som for billige modeller fra udlandet. Især forhandleren Bedre Nætter, som er en online forhandler, har ofte nogle rigtig gode priser og tilbud, hvor du kan spare penge.

Vær opmærksom på de forskellige typer af fjedre

Hvis du vejer op til ca. 75 kg, så er det en god idé at vælge en madras med pocketfjedre og med medium fasthed. Hvis du vejer mellem 75 kg og 95 kg, så bliver det også anbefalet at vælge en madras med pocketfjedre, men med fast fasthed. Dette vil være med til at støtte din krop bedre og på denne måde give dig en mere behagelig og god søvnoplevelse.

Hvis du vejer mellem 75 kg og 95 kg, så bliver der også anbefalet en anden mulighed end den ovenstående. Du kan også vælge en madras med multipocketfjedre, men så med medium fasthed i stedet for fast fasthed. Multipocketfjedre er ekstra stærke og kan støtte din krop endnu bedre end almindelige pocketfjedre. Hvis du vejer mere end 95 kg, eller I skal ligge 2 mennesker i sengen, så bliver det anbefalet at vælge en boksmadras med multipocketfjedre med fast fasthed. Det vil give den optimale støtte og skabe et meget højt komfortniveau.

Ovenstående er blot vejledninger ud fra, hvad der gør sig gældende hos de fleste mennesker. Dog er valg af fjedre og fasthed helt op til dig selv, så hvis du har det bedst med enten at ligge hårdere eller blødere, så vælger du naturligvis bare de fjedre og den hårdhed, som du mener, passer bedst til dig og dine behov.

Vær opmærksom på antallet af fjedre pr. kvadratmeter og polstring

Som overskriften lyder, så er dette aspekt også noget, der er værd at overveje. Ofte glemmer folk at kigge på dette, og det kan skyldes, at nogle forhandlere slet ikke nævner det i beskrivelsen af sengene. Hvis det ikke er nævnt, kan det være et tegn på, at der er måske ikke er brugt så mange fjedre, hvilket kan gå ud over komforten og støtten. Normalt har en god boksmadras mellem 250 og 261 fjedre pr. kvadratmeter. Netop dette antal er med til at sikre høj komfort og en behagelig liggeposition.

Når du køber din nye seng, har du ofte mulighed for at vælge mellem forskellige typer polstring. Her vil latex polstring være et rigtig godt valg, da det både er elastisk og mere åndbart end andre typer. Dog kan det igen være individuelt, hvad man er mest til, så det er altid en god idé at undersøge, hvad den pågældende forhandler tilbyder ved de enkelte modeller.

Vær opmærksom på boxmadrassens komfortzoner

En boxmadras’ komfortzoner er helt afgørende for, hvor komfortabel sengen er. Man kan både få senge med mange og med få komfortzoner, så dette er også værd at undersøge, når du kigger efter ny seng. Komfortzonerne sørger for, at du får støtte fra dit hoved og hele vejen ned til dine tæer, og derfor er antallet af komfortzoner meget vigtigt. Man kan sige, at jo flere komfortzoner, der er, jo mere støtte giver madrassen til din krop. Gode senge indeholder normaltvist 5-7 komfortzoner.

Vigtigheden af en topmadras

Når du køber din nye boxmadras, så har du også mulighed for at få den med eller uden en topmadras. Dog vil vi altid anbefale, at du vælger at få en topmadras med. Da en sådan madras er med til at fuldende sengen og sørge for, at du kommer til at sove og ligge rigtig godt i sengen. En topmadras er meget vigtig i forhold til komforten, og det vil altså give dig en bedre søvnoplevelse, end hvis du ikke vælger en topmadras. Så for at få mest muligt ud af din seng, så vil det helt sikkert være den bedste løsning at få en topmadras med.

3 boxmadrasser af god kvalitet

Vi bruger rigtig meget tid i vores senge – faktisk en tredjedel af vores liv. Derfor vil det ikke være et fornuftigt valg at gå på kompromis med komforten for at spare en smule penge. En topmadras vil give en mærkbar forskel, som du og din krop vil blive rigtig glad for. I de følgende afsnit vil vi gennemgå nogle forskellige boxmadras modeller, så du kan få et indblik i, hvad du kan finde på markedet.

Jupiter boxmadras

Find den hos:
→ Bedre Nætter
Denne boxmadras er en af de billigste på marBoxmadras testkedet. Du kan både få den som enkeltseng og som dobbeltseng, alt efter dit behov. Designet er meget enkelt, og modellen kan derfor passe ind i de fleste soveværelser. Jupitermodellerne er alle producerede i Danmark, og derfor kan du være sikker på, at det er i ordentlig kvalitet, og at du får noget for pengene. Der er altså ikke gået på kompromis med kvaliteten, bare fordi det er en af de billigere modeller.

Boxmadrassen er produceret af Kinnabädden, som oprindeligt var en svensk sengeproducent, men de er i dag danskejet. Kinnabädden har mere en 60 års erfaring i udvikling og produktion af senge, så de har helt styr på, hvad de laver. Kinnabädden har i dag afdelinger i Danmark, og det er her, at denne model bliver produceret. Selve boxmadrassen består af pocketfjedre, som vi før har været inde på, er en rigtig god type fjeder. Hvis du hellere vil have multipocketfjedre gennemgår vi en model med dette længere nede.

Ud over pocketfjedre har sengen hele 5 komfortzoner, som er med til at sikre et meget højt komfortniveau. Du kan derfor være sikker på at få rigtig god støtte til hele din krop. Du vil opleve, at du vil komme til at ligge meget behageligt i denne seng. Hvilket kan være med til at forbedre din søvnoplevelse.

Kvalitetsramme

Udover selve boxmadrassen og topmadrassen så består sengen også af en kvalitetstræramme, der er meget stærk. Dette skaber et godt fundament for sengen og er med til sørge for, at sengen kan holde i mange år. Det er også værd at bemærke, at der 10 års garanti på både rammen og fjedrebrud.

Hvis du vælger denne model, så behøver du ikke at bruge ekstra penge på en topmadras, for der følger nemlig en valgfri en af slagsen med. En topmadras er som før nævnt meget vigtig for komforten, så det er altid en god idé at få sådan en med. Hvis du vil læse mere om denne model eller nogle af de andre jupitermodeller og størrelser, så kan du kigge her.

Jupiter +95 kilo boxmadrasTest af boxmadras

Find den hos:
→ Bedre Nætter
Denne model minder rigtig meget om ovenstående boxmadras, som blev beskrevet ovenfor. Det er også en billig, men god model. Dog kan denne model for nogle være et lidt bedre valg. Den indeholder nemlig multipocketfjedre i stedet for de mere almindelige pocketfjedre. Hvis du er usikker på, hvilken type fjeder der passer til dig, så vil vi anbefale dig at gå lidt tilbage i artiklen og kigge på vores retningslinjer i forhold til vægt. En generel huskeregel i forhold til sengen og fjedrene er, at de modeller, der hedder bare hedder Juptiter, er med pocketfjedre, og de modeller, der hedder +95 kilo, er med multipocketfjedre.

Dette kan muligvis gøre din søgning en smule nemmere. Jupiter +95 kilo har rent faktisk dobbelt så mange fjedre pr. kvadratmeter som Jupiter. Det betyder, at Jupiter +95 kilo vil føles en del fastere, og dette er den fordel, hvis din vægt eller den samlede vægt, der skal ligge i sengen, overstiger 95 kg.

Lige som Jupiter er Jupiter +95 kilo en boxmadras, der også er produceret af Kinnabädden, som har mange års erfaring inden for sengebranchen. De har endvidere danske sengespecialister ansat, hvor de har et stort fokus på at lave senge i meget højt kvalitet. Du får med denne model også en valgfri topmadras med.

Venus boxmadrasBedst i test boxmadras

Find den hos:
→ Bedre Nætter
Dette er en boxmadras i meget høj kvalitet. Den er danskproduceret, og der har været et stort fokus på både design og kvalitet i udviklingen af denne model. Derfor ses det også, at denne seng har et meget flot design, hvor du blandt andet selv har mulighed for at vælge mellem fire forskellige slags ben og forskellige farver. På denne måde kan du selv præge udseendet af din nye seng. Også denne Venus model er produceret af Kinnabädden. Det er en garanti for dig om, at det er en boksmadras af rigtig god kvalitet. Kinnabädden har nemlig nogle helt klare og stramme retningslinjer og krav i forbindelse med deres sengeproduktion. På denne måde kan de få produceret nogle rigtig gode senge, som kunderne kan få glæde af i mange år.

Med denne model får du rigtig meget for pengene. Det er en god idé at holde øje med, om er nogle forhandlere har tilbud på deres senge. Så er der mange penge at spare. Når du køber en Venus, får du en valgfri topmadras med i købet. Dette kan sikre dig et endnu højere komfortniveau og gøre din søvnoplevelse endnu bedre. Du kan enten vælge mellem en Latex topmadras eller en Celcius topmadras. Begge topmadrasser har en 60 mm kerne.

Venus er opbygget med hele fem komfortzoner og pocketfjedre. Herudover har sengen latex polstring. Alt i alt er disse ting med til at sikre dig, at du kommer til at købe en seng med et meget højt komfortniveau. Sidst, men ikke mindst, er der 15 års garanti på ramme, og hvis der sker fjedrebrud. Du kan læse mere om modellen eller andre modeller her: Boxmadrasser hos bedre nætter.

Sense Lux boxmadrasBoxmadras

Find den hos:
→ Bedre Nætter
Denne model er en af de lidt dyrere og mere luksuriøse af slagsen. Så hvis du har mulighed for at ofre lidt flere penge, når du investerer i din nye seng, så vil Sense Lux være et rigtig godt valg. Komforten i denne seng er ekstra god, og den støtter og giver dig helt optimal komfort. På denne måde kan du få en bedre søvnoplevelse og bedre nattesøvn.

Denne model er luksuriøs hele vejen igennem, og selve madrassen består af dobbeltfjedring og Waterlilly polstring. Dette er noget, der er med til at forbedre komforten i forhold til de andre modeller. Selve madrassen består endvidere af syv komfortzoner, hvilket virkelig er med til at understrege, at dette altså er en kvalitetseng.

Med denne seng får du en Clima topmadras med, der er en trykaflastende topmadras med temperaturkontrol. Hele sengen er danskproduceret af miljøvenlige materialer. Endvidere kan du få modellen i flere forskellige størrelser. Så det burde være muligt at finde en størrelse, der passer perfekt til dig og til dit soveværelse.