5 tips til en stressfri jul

Dette indhold er sponsoreret

Den største begivenhed, som sker i vintermånederne må være julen. Der skal købes julepynt, gaver, flæskesteg og hele familien kommer på besøg. Men selvom julen burde være den hyggeligste tid på året, så er der ofte stor risiko for at løbe ind i julestress. Her er 5 simple tips til at gøre julemåneden lidt mere enkel.

1. Gør pyntning til en fælles aktivitet

Alle har typisk travlt i december måned, derfor er det vigtigt, at man sørger for at samle familien engang imellem, så alle ikke løber forbi hinanden. Afsæt en weekend eller én dag til varm kakao, småkagebagning og juleklip. Dette vil være en hyggelig aktivitet for hele familien, hvor det eneste du skal tænke på er længden på din guirlande. 

2. Tag en pause og plej dig selv

Et sted imellem julepynt, flæskesteg, rengøring og lyskæder vil trætheden ramme dig.
Plejen af din bolig er mindst ligeså vigtig som plejen af dig selv – og specielt i denne kolde og mørke tid. Her kan du med fordel smutte forbi Klinik Lasota. Her kan du akupunktur, massage, zoneterapi og meget mere. Det bedste af det hele er, at du ikke behøver at vente ret længe. Privatklinikken i Fredericia har nemlig ingen ventetid.

3. Køb gaverne online

Alle ønskelisterne er modtaget, og du er endelig klar til at få købt julegaverne. Sørg for at få lavet et skema, hvor du notérer de forskellige gaver og deres modtagere. Når du har lagt en plan er det nemt at sætte sig ned en time eller to og få bestilt alle årets julegaver online. Tjek eventuelt om der er nogle hjemmesider, hvor du kan samle nogle af købene – så sparer du penge på fragt og passer på miljøet!

4. Inddrag hele familien

Når den store aften nærmer sig og der skal kokkereres flere kilo flæsk og and i køkkenet, så er koordinering essentiel. Sørg for at uddelegere opgaver, hvis muligt. Det vil lette en del af arbejdet, hvis din svigerinde medbringer salat og kartofler, mens dine forældre sørger for at lave en perfekt risalamande. Hvis du er værten, så tøv ikke med at inddrage resten af familien, du lægger trods alt hus og træ til begivenheden.

En anden mulighed er at invitere familien på fælles madlavning i køkkenet tidligere på dagen. Så kan I høre julesange og skråle i kor til “Last Christmas”, mens der laves rødkål og sovs.

5. Kom ud i naturen!

Både i dagene op til jul og i dagene efter føler du dig garanteret alt for mæt. Både af alt den gode mad, men også af alle festlighederne og gæsterne. Sørg for at koble fra og komme udenfor, når du har muligheden. Den bedste måde at forebygge og lette stress på er ved at motionere. Du behøver ikke at være marathonløber eller eje det nyeste udstyr. En længere gåtur i det friske vejr kan også gøre underværker. Tag eventuelt turen alene med noget musik, podcast eller nyd lyden i den danske skov.