3 tips til indretning af dit hjemmekontor

Med Coronapandemien er der sket en forskydning i den måde, mange mennesker arbejder på. Måske har du selv været henvist til at arbejde hjemme, og i mange hjem er det foregået ved spisebordet. Der er dog mange fordele ved at indrette et hjemmekontor, hvor man dels kan arbejde, men også foretage sig andre ting, der kræver ro og koncentration, f.eks. budgetlægning eller investering. Læs med her og få gode tips til, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor.

Der er naturligvis tale om jobs, der varetages fra en computer og dermed kan foregå hvor som helst og altså ikke manuelt arbejde som f.eks. chauffør eller lagermedarbejder, som jo af gode grunde ikke kan udføres som hjemmearbejde. I dag kan det dog synes som om langt de fleste jobs udføres bag en skærm, så et hjemmekontor er relevant for mange mennesker.

Et godt arbejdsbord og en god stol

Det vigtigste at anskaffe sig, når man skal indrette et hjemmekontor, er et godt arbejdsbord, hvor du kan holde ud at sidde i mange timer. En arbejdsdag er ofte på otte timer, men der kan også gå lang tid med andre sysler som f.eks. at investere eller lære om det på aktieskole.com eller en af de mange andre hjemmesider, der findes om dette emne. Ligeledes er det af stor vigtighed med en stol, der er behagelig og ikke mindst ergonomisk korrekt at sidde i. Både bord og stol skal indstilles, så de passer til den person, der nu skal bruge den, og det kan derfor være en god idé med et hæve-sænkebord og en stol, der kan justeres i højden.

Stol til gæster

På hjemmekontoret kan det også være en god idé med en ekstra stol, til hvis der kommer besøg af f.eks. en af familiens andre medlemmer eller I er flere, der skal se på noget sammen. Også en reol eller anden form for opbevaring af papirer kan være værd at skrive på indkøbssedlen, inden I sætter kursen mod nærmeste møbelhus eller bestiller på nettet.

Et sted der er rart at være

Sidst, men ikke mindst, er det værd at bruge lidt krudt og penge på at gøre hjemmekontoret til et sted, det er rart at være. Hvis man planlægger at bruge det til arbejde, er det trods alt mange timer, man skal opholde sig der. Her kan man gøre meget med gardiner, tæpper, belysning og grønne planter. Det kan være nødvendigt med flere typer lamper, således at der er et godt lys til at arbejde i, og mindre lamper i hjørnerne til at skabe hygge og en behagelig atmosfære.

Der er altså flere ting, der bør komme i spil, når man tænker på at skabe sit eget hjemmekontor. Ikke mindst bør man gøre sig umage for, at rummet ikke lige så stille inddrages til opbevaring af strygebræt, tørrestativ, motionscykler og andre ting, som kan gøre at det ikke længere er et behageligt sted at arbejde. Disse ting må man finde plads til et andet sted i huset eller i det mindste begrænse tilstedeværelsen af dem, så de ikke generer.