VR kan forandre vores verden

Det går stærkt med teknologien. Verden ser helt anderledes ud, end den gjorde for blot få år siden, og om få år vil den se helt anderledes ud igen. Alt det er på grund af teknologien. En af de ting, som for alvor er ved at ændre verdenen, er VR, eller Virtual Reality, som teknologien også kendes som. Denne teknologi giver meget banebrydende at se frem til. Lad os se lidt nærmere på, hvad VR egentligt er for en størrelse.

Hvad er VR?

Helt kort og godt er Virtual Reality en fremtrædende teknologi, som bringer brugeren ind i en anden verden, en virtuel verden, så at sige. Måden det gøres på, er via brugen af teknisk udstyr. Hovedsageligt er der tale om et headset med et display. Det teknologiske hovedudstyr lukker denne verden ude med sine rammer og lader brugeren træde inden for i en anden verden. Displayet viser den anden verden med alle sine dimensioner, og af og til kan brugeren også bevæge sig i denne verden. Det sker som regel med hjælp fra smarte controllere med tracking-teknologi. Disse controllere kan være tilføjet brugerens arme, hænder, fødder og/eller ben. For nogle kan det være lidt svært at bevæge sig rundt med VR. Det er trods alt en helt ny oplevelse for mange at blive iklædt de forskellige VR gadgets for dernæst at træde ind i en anden verden. For langt de fleste er det dog en spændende og pirrende oplevelse, som hurtigt kan give lyst til mere, og VR er da også ved at indfinde sig en række steder. Kort sagt er der flere områder, der nyder godt af teknologien.

Især gaming-verdenen nyder godt af VR

Et af de områder, som for alvor er ved at tage VR-teknologien til sig er gaming og online spil, og inden for dette område kan VR virkelig skabe store forandringer. Der er bare noget fedt over at kunne træde inden for i sine favoritspil i selskab med alle sine favoritkarakterer, og det er altså denne mulighed VR tilbyder. De attraktive VR-spil bliver da også flere og flere, heraf kan blandt andet fremhæves spil som Arizona Sunshine, Astro Bot: Rescue Mission og Batman: Arkham VR. Også inden for pokerverdenen leges der med VR og teknologiens muligheder. For tiden udbyder PokerStars blandt andet en VR Experience, hvilket vil sige, at man kan spille den udbredte variant Texas Hold’em på en helt ny måde. Med hjælp fra VR får man følelsen af at have sat sig ned ved et rigtig pokerbord i selskab med modstandere fra hele verden. De visuelle effekter bringer et helt nyt element til online poker. Kort sagt er VR i fuld gang med at ændre gaming-industrien.

Også andre områder er ved at tage VR til sig

Det er langt fra udelukkende gaming-industrien, som nyder godt af VR-teknologien og alle dens muligheder. Oplevelsesindustrien samt undervisning og marketing er andre områder, som kan drage fordel af VR. Inden for oplevelsesindustrien kan VR eksempelvis tage brugeren med til fjerne steder og kyster. For eksempel kan man rejse til andre dele af verdenen med VR, mens VR også kan bruges til at live kunsten op. Blandt andet har VR været brugt af museer til at invitere gæsterne inden for i malerier. Reklamebranchen har på samme vis kunnet bruge VR til at live deres reklamer op. I stedet for, at kunden læser reklamen op, kan vedkommende pludselig interagere med en person eller et produkt. Det kan langt hen ad vejen skabe større engagement med både produkt og brand. Kombinationen af VR og uddannelse kan også gøre underværker. Blandt andet kan VR gøre uddannelse mere tilgængeligt for alle. I stedet for at møde op et fysisk sted, kan man blot iklædes et VR-headset, hvorefter man står ansigt til ansigt med sin underviser.

VR er altså en verden af muligheder, og flere og flere områder er ved at få øjnene op for de mange muligheder. Forandringerne er til at se og føle over alt og det bliver yderst interessant at følge denne udvikling yderligere. Hvem ved, hvor VR vil tage verden hen om blot to, fem eller ti år?