Sådan skaber du en lys og venlig bolig

Dette er sponsoreret indhold 

Lys gør glad, og derfor kan det være en god ide at lukke meget af det ind i din bolig. I mørkere tider kan det være meget trist og indelukket, hvis ikke der kan komme lys ind i dit hjem og dermed ind i dit sind. Du kan dog skabe en lys og venlig bolig på mange forskellige måder, og nogle af dem kræver lidt mere arbejde end andre. Der er derfor muligheder for enhver smag og til ethvert behov. 

Sørg for at solens lys kan komme ind 

Solen er en vigtig og naturlig kilde til energi og lys. Det er derfor helt naturligt, at vi bruger solens lys og stråler til at lyse vores boliger op. Hvis du synes, at dit hjem er mørkt og trist, kan det være, at du skal udvide med nogle bedre eller større vinduer, hvor solen og lyset kan strømme ind igennem. Hvis ikke solens stråler og det naturlige lys kan komme ind i din bolig, kan det være svært at skabe et naturligt og behageligt lys i dit hjem. Solens lys kan samtidig også skabe noget nærmest magisk, når det passerer ind gennem vinduerne og ind i din stue, hvor strålerne rammer væggen og lyser hele rummet flot op. 

Indret dig til mere lys og venlighed 

Det er dog ikke kun vinduer og solens lys, der kan gøre en forskel i din bolig. Du kan også selv gøre noget for, at din bolig bliver mere lys og venlig, hvis det er det, du ønsker. Det kan du gøre ved at indrette dig med nogle lyse farver eller nuancer. På den måde sørger du nemlig for at udrydde de dunkle farver og den mørke, som det medfører. Lyse farver og nuancer signalerer også mere venlighed i en bolig, og det er noget, som langt de fleste føler sig godt tilrette i. Derudover skaber lys en masse energi og ved at indrette dig med lyse tekstiler, nips og farver på væggene, kan du sørge for, at du får energi, når du er hjemme i din bolig. 

God belysning er essentielt 

Selvom vinduer og naturligt lys er vigtigt, når det drejer sig om en lys og venlig bolig, er god belysning det også. Belysning er nemlig ikke bare en lampe og en pære. Der findes meget forskelligt lys og mange forskellige farver og toner i en lampes pære. Hvis du vil skabe et venligt hjem, skal du nok gå efter nogle mere gullige nuancer frem for blålige og kolde nuancer i en pære. Valg om hvilken belysning, der er den rette, handler i den grad om, hvilken stemning du ønsker, og ikke mindst hvilket rum belysningen skal være i. I en stue kan det være rart med noget lys, som ikke er for skarpt, og som måske endda kan dæmpe til en endnu hyggeligere stemning. Du må ikke undervurdere belysning, når det drejer sig om at indrette lyst og venligt, men husk altid at have det enkelte rums funktion i dine overvejelser.