Lær at bruge farver i din indretning

Er du træt af dine kedelige, hvide vægge og dit ensfarvede gulv? Mangler der liv, passion og personligt udtryk i din indretning? Måske har du forsøgt at få farver ind i dit hjem, men det ender altid med at se rodet ud. Det kan være, din pung løber skrigende bort, når du siger ordet ’boligstylist’.

Så er du kommet til det rette sted. I det her indlæg får du nemlig gode tips til, hvordan du får farver ind i dit hjem – uden at det koster spidsen af en jetjager. Vi giver dig tips til at få en stue, der virkelig indbyder til familiehygge og masser af sjov med oddsapps.dk.

Vi skal starte med at se på, hvordan du sammensætter dit farveskema. Dernæst på, hvordan du får farverne ind i dit hjem på en farveharmonisk måde.

Vælg tre farver – som en prof

Det her er måske lige det råd, du har stået og manglet for succesfuldt at kunne sammensætte møbler, maling og nipsting til dit hjem, så det ser lige så stilfuldt og harmonisk ud som på de sociale medier.

Først skal du vælge tre farver, som du synes passer godt sammen – på en måde, der er behagelig for dig. Det er vigtigt, at den ene af de farver, du har valgt, står lidt i kontrast til de andre og skaber modspil til de to andre.

Det kunne fx være brun, karrygul og hvid, eller hvad med grå, beige og rosa?

Prioritér dine farver

De tre farver, du har valgt, skal nu inddeles i, hvor meget farverne henholdsvist skal fylde i dit rum eller hjem.

Du skal vælge en basisfarve (skal fylde ca. 60 %), en sekundærfarve (ca. 30 %) og kontrastfarven (skal fylde ca. 10 %).

Voilá! Nu har du faktisk lavet din egen velfungerende farvepalette, og du er klar til at udvælge interiør, der spiller sammen, som du kan lide det.

Byd farverne indenfor

Vær gerne modig og eksperimentér, men hold dig til din sammensatte farvepalette. Du kan sagtens have flere forskellige farvesammensætninger i de forskellige rum i dit hjem.

Det tager noget tid at få det hele til at spille sammen, men hav fx din farvepalette med, når du handler møbler, nips og maling til dit hjem.

3 råd til, hvordan du kan få et lækkert resultat ud af din farvepalette:

  • Basisfarven skal fylde mest i rummet. Derfor kan den med fordel gøre sig som maling på én eller flere vægge i rummet eller som et tæppe på gulvet.
  • Sekundærfarven kan du med fordel få ind i rummet i form af et stort møbel (seng eller sofa) eller i dine gardiner. Nogle af dine nipsting må også meget gerne være i din sekundærfarve.
  • Til sidst fylder du rummet ud med din kontrastfarve. Det kan fx være lamper, vaser, puder, plakater mv.

Nu ved du, hvordan du mikser og matcher dine farver på en god måde. Husk, at du ikke behøver at lade farvepaletten begrænse din brug af planter i dit hjem. Grønne planter giver altid liv til din indretning – også selvom grøn ikke indgår i dine farver.

Hvis du vil have en blomst i rummet, er det dog en god idé at finde en blomst, der matcher en af de tre farver i din farvepalette. God fornøjelse med dit indretningseventyr.