Find råd og vejledning til dine køb på nettet

Internethandel har været i rivende udvikling de seneste år, og det afføder naturligvis, at der bliver flere og flere spillere på markedet. Webshop efter webshop skyder op, og nogle af dem bliver vores faste handelspartnere i årene fremover, mens andre forsvinder lige så hurtigt og lydløst, som da de kom på markedet.

Når der åbner sig en forretningsmulighed, fortæller historien os, at der dukker mere eller mindre seriøse virksomheder op, når det gælder service og gode produkter. Og hvordan sikrer du dig så, at du finder de mest seriøse, når du vil gøre en god nethandel? En model kan være, at du finder en guide på nettet, som laver den første research af firmaer og produkter for dig. En sådan guide kan fx være HANDELSGUIDE.DK.

Hvilke produkter kan du finde hjælp til at købe?

Produktkataloget spænder vidt og udvides hele tiden, men fokusområderne har indtil videre primært været produkter til hus og have, familie og fritid, sport og motion samt elektronik. Dvs. står du og skal bruge en guide til, hvilken plæneklipper, espressomaskine, mobiltelefon, grill, seng, støvsuger e.l., du skal anskaffe dig, så er der hjælp at hente.

Hvordan udpeges produkterne?

Markederne følges tæt i jagten på de produkter, den enkelte forbruger ønsker at vide noget mere om, inden han eller hun foretager sit køb. Der laves en grundig research af produkterne med støtte fra diverse testresultater, andre brugeres oplevelser, hensyn til pris og kvalitet, gode tilbud osv.

For bedre at kunne sammenligne forskellige produkter inden et køb, vil der typisk være et varieret udbud på mellem fire og otte produkter i hvert indlæg. Der vil som hovedregel være produkter, som har opnået fine testresultater, er kategoriserede som et godt køb, er mærkevarer fra kendte producenter, er forbrugernes favoritter osv. Som forbruger sikres du dermed, at der er noget for enhver smag og pengepung.

Endvidere screenes markederne for gode tilbud – tilbud der enten har en kort udløbsdato eller er velegnede til en helt specifik begivenhed.

Hvordan udpeges forhandlerne og leverandørerne?

Moral og etik er væsentlige parametre, når der skal peges på mulige og vedvarende samarbejdspartnere. Derfor er der dels forretningsområder, der ikke kan findes plads til i en guide, der yder seriøs rådgivning af forbrugere. 

Samtidigt er der fokus på, at forbrugeren generelt oplever en god service hos den pågældende forhandler, når denne udvælges til et kommende samarbejde. På samme måde har forhandleren sit fokus på, at guiden der bydes indenfor, er seriøs og troværdig.