Et sjovt kortspil til hele familien

Bedstemor med slaw i er et gammelt dansk kortspil, for hele familien. Du har sikkert spillet det med dine bedsteforældre, forældre eller søskende i sommerferien, når solen blev for bagende eller regnen lagde en dæmper på gejsten for udendørs lege.

 

Et sæt spillekort åbner et hav af muligheder for forskellige spil til forskellige lejligheder, og det er noget mange familier ofte har liggende i skabe eller skuffer. Find flere spændende spil på kortspil.org.

 

Spillets forløb

For at kunne gå i gang med at spille bedstemor med slaw i skal du bruge:

Et enkelt sæt spillekort for at spille 2-4 personer sammen, 2 sæt spillekort til 6-8 spillere og 3 sæt til 10-12 spillere.

 

En tilfældig spiller fordeler alle kortene imellem alle spillere, så de har lige mange kort. Man kan selv vælge, om kortene skal deles tilfældigt ud, eller om hver spiller skal have kort, der tilhører et bestemt symbol f.eks. alle ruder eller alle kløver. Denne version kan naturligvis kun spilles, hvis man er 4 deltagere.

 

Alle spillere skal have deres kortbunke foran dem med billedsiden nedad, dernæst skal alle spillere vende det øverste kort i deres bunke på samme tid.

 

Husk at råbe

Hvis der dukker ens kort op i bunkerne, f.eks. to ens kort med tallet 8, skal man for at vinde stikket, være den første, der banker i bordet og råber ”Bedstemor med slaw i!”. Det er vigtigt for at kunne vinde spillet, men er også noget af det, der gør spillet ekstra sjovt.

 

Stikket består af alle de ens kort, som den hurtigste spiller så lægger til side. Den der har flest stik, når runden er færdig, har vundet.

 

Runder og strafpoint

Man bestemmer selv, hvor mange runder man vil spille. Det kan dog være en god idé at aftale hvor mange runder man vil spille, før man går i gang. Desuden kan det give mening at spille få runder, f.eks. 10, hvis der er uerfarne spillere med, som lige skal lære spillet at kende.

 

Hvis en spiller banker i bordet uden, at der er blevet vendt ens kort, vil der være et strafpoint. Disse vil blive trukket fra spillerens samlede point ved spillets afslutning.

 

Sådan slutter spillet

Et slag bedstemor med slaw i slutter, når de aftalte antal runder er spillet og pointene er blevet talt op. Det er nok ikke nødvendt at påpege, men glem ikke at trække strafpoint fra.

Vinderen er selvfølgelig den spiller, som har fået flest point.

 

Et spil for alle

Bedstemor med slaw i kan spilles af de fleste. De nemme regler, det høje tempo og den gode underholsningsværdi gør det nemt og sjovt at være med i. Derfor er det også et rigtig godt spil at spille med børn. Det kan være en hyggelig og sjov måde at være sammen på. Det er også en måde at bruge tid sammen som familie uden brug af skærme.