3 idéer til valg af tagplader til udestuen

Dette indhold er sponsoreret

Hvis det er tid til at udskifte carportens, redskabsrummets eller udestuens gamle tag – eller er du i gang med at bygge nyt – er der mange forskellige slags tag at vælge i mellem. Selvom det er dejligt at have mange valgmuligheder, kan det også gøre udvælgelsesprocessen noget sværere. For hvordan ved du, hvilken type tag bedst passer til netop dine behov?

I denne artikel hjælper vi dig med at finde svaret på netop dette. Vi giver dig nemlig tre idéer til valg af tagplader, sådan du forhåbentligt får nemmere ved at vælge den rette løsning. Ved ethvert valg er der forbundet fordele og ulemper, og derfor skal du blot vælge de tagplader, som giver de bedste fordele for dig.

Trapezplader – nem at lægge dem selv

Er du på udkig efter tagplader, som er nemme for dig selv at lægge, er trapezplader et yderst godt valg. Trapezplader har trapezformede profiler, hvilket gør pladerne stærke og solide. Typisk er trapezplader gennemsigtige i hvide eller blå nuancer. Dette giver et naturligt og rart lys, så snart solens stråler skinner igennem.

Inden for trapezplader findes igen forskellige varianter. Her er de mest populære typer PVC og polycarbonat. PVC er den billige variant, som dog ikke er lige så modstandsdygtig. Polycarbonat er derimod mere modstandsdygtig over for temperaturer og særdeles slidstærke. Derfor anvendes de ofte i forbindelse med udestuer, garager og carporte. En anden fordel er, at trapezplader kun kræver en hældning af taget på 5 grader.

SunGlaze tagplader – lækkert udseende

Andre tagplader med masser af naturligt lys er SunGlaze tagplader. Disse tagplader er lavet ef plast, men ligner hærdet glas, og skærmer for regn. Dog giver de samtidigt et miljø, der er naturligt og har godt med sollys. SunGlaze tagplader er af meget høj kvalitet, da de både tåler regn, sne og vind.

De typiske farver af tagpladerne er røgfarvet og klar. Røgfarvet giver mere skygge og mindre lys, men klar giver masser af lys. SunGlaze tagplader har et ekstremt lækkert udseende og egner sig både til udestuer, carporte, gårdhaver, cykelskure og indgangspartier. Tagpladerne er ligeledes nemme at montere.

Cembrit B7 – solid og pæn løsning

Skal tagløsningen være lidt mere solid, er Cembrit B7 et godt valg. Cembrit B7 består af bølgeplader, som er lavet af fibercement og er overfladebehandlet. Dette giver et nydeligt udtryk, der i den grad er holdbart. Disse tagplader er derfor gode at anvende ved carporte, som skal holde sin gode kvalitet de næste mange år frem.

Den eneste ulempe ved Cembrit B7 er, at bølgepladerne kræver en taghældning på minimum 14 grader. Du skal derfor være helt sikker på, at netop dit projekt har en sådan hældning. Hvis taghældningen ikke har dette, vil det altså ikke være muligt at vælge Cembrit B7. Dog er fordelen, at bølgepladerne ikke kræver et undertag.

Som du kan se, er der mange forskellige valgmuligheder af tagplader til udestuen. Det gælder om at overveje, hvad dit budget for projektet er, samt hvor nemt det skal være at lægge tagpladerne. Med disse overvejelser in mente skal du nok få valgt de rette tagplader til netop dit hjem.